Kaip virti skanią trešnių uogienę

(1)

Dauguma žmonių tradiciškai žiemai konservuoja vyšnių uogienę, tačiau trešnių uogienė jai niekuo nenusileidžia. Trešnėse yra vitaminų A, C, K šaltinis, jose yra antioksidantų ir elementų, stiprinančių imuninę sistemą ir gerinančių sveikatą.

Dėl natūralaus saldumo trešnės idealiai tinka uogienei gaminti, kurią galima ilgai laikyti neprarandant naudingųjų savybių, rašo „UAportal".

Pirmiausia reikia pabrėžti, kad uogienei virti reikia naudoti tik prinokusius vaisius. Optimalus pasirinkimas bus tamsių veislių uogos.

Sudedamosios dalys: 

1 kilogramas trešnių;

1 kilogramas cukraus (kiekis gali skirtis priklausomai nuo trešnių saldumo ir jūsų skonio pageidavimų);

1 puodelis vandens.

Paruošimo būdas:

Atskirkite trešnias nuo kauliukų ir gerai nuplaukite. Sumaišykite vandenį ir cukrų puode ir užvirinkite, kad cukrus ištirptų. Į sirupą suberkite trešnias, užvirinkite ir ant silpnos ugnies virkite 10-15 min.

Nukelkite nuo ugnies ir palikite brinkti 5-6 valandas. Virimą ir atvėsinimą pakartokite du kartus. Virkite 15-20 minučių, kol suminkštės. Išpilstykite uogienę į sterilizuotus stiklainius ir uždarykite dangteliais.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder