Keptos obuolių sidro spurgos su cinamono klevų sirupo glajumi - neįtikėtinai gardu

Šių mielų (ir saldžių) rudens prieskoniais pagardintų spurgų tikrai neįmanoma nemylėti. Tai puikus būdas švęsti rudens obuolių sezoną!

Paruošimo laikas: 20 minučių

Kepimo laikas: 20 minučių

Bendras laikas: 40 minučių

Porcijos: 14 spurgų

Kalorijos vienoje porcijoje: 251 kcal

Ingredientai:

Spurgoms:

1 1/2 puodelio obuolių sidro

2 valgomieji šaukštai sviesto, ištirpinto

2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto

2 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros

1/4 puodelio obuolių sviesto

1/2 puodelio tamsaus rudojo cukraus

2 puodeliai universalių miltų

1 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

1 arbatinis šaukštelis sodos

1 arbatinis šaukštelis malto cinamono

1/2 arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto

1/4 arbatinio šaukštelio malto imbiero

1/2 arbatinio šaukštelio druskos

1 obuolys, supjaustytas (apie 1/2 puodelio)

1 valgomasis šaukštas cinamono cukraus

Rudojo sviesto cinamono klevų sirupo glajui:

4 valgomieji šaukštai sviesto

1/3 puodelio klevų sirupo

3/4-1 puodelio cukraus pudros

1 arbatinis šaukštelis tirpios kavos

1/2 arbatinio šaukštelio cinamono

Instrukcijos:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C (350°F). Patepkite 6 spurgų formą arba 12 keksiukų formą ištirpintu sviestu.

2. Obuolių sidrą užvirkite ant stiprios ugnies. Sumažinkite ugnį ir virkite 10-15 minučių, kol tūris sumažės iki maždaug 1/2 puodelio. Nuimkite nuo ugnies. Leiskite atvėsti.

3. Dideliame maišymo dubenyje sumaišykite 1/2 puodelio virinto sidro, ištirpintą sviestą, kiaušinius, obuolių sviestą, vanilę ir rudąjį cukrų, kol viskas susijungs. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskatą, imbierą ir druską, maišykite, kol viskas susijungs. Obuolius sumaišykite su cinamono cukraus mišiniu, tada įmaišykite obuolius į tešlą.

4. Tešlą tolygiai paskirstykite į paruoštą formą, užpildydami 1/2-2/3 tūrio. Kepkite 12-13 minučių, kol sutvirtės. Išimkite ir leiskite atvėsti 5 minutes, tada peiliu apipjaukite kraštus, kad atlaisvintumėte ir apverstumėte formą.

5. Tuo tarpu paruoškite glajų. Į nedidelį puodą ant vidutinės ugnies sudėkite sviestą. Leiskite sviestui šiek tiek paruduoti, kol pajusite skrudintą kvapą, apie 2-3 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite klevų sirupą, cukraus pudrą, tirpią kavą ir cinamoną. Spurgas pamerkite arba apšlakstykite glajumi. Labai rekomenduojama kelias suvalgyti šiltas.

Šaltinis: www.halfbakedharvest.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder