Paruošimo laikas: 20 minučių
Kepimo laikas: 20 minučių
Bendras laikas: 40 minučių
Porcijos: 14 spurgų
Kalorijos vienoje porcijoje: 251 kcal
Ingredientai:
Spurgoms:
1 1/2 puodelio obuolių sidro
2 valgomieji šaukštai sviesto, ištirpinto
2 arbatiniai šaukšteliai vanilės ekstrakto
2 dideli kiaušiniai, kambario temperatūros
1/4 puodelio obuolių sviesto
1/2 puodelio tamsaus rudojo cukraus
2 puodeliai universalių miltų
1 1/2 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
1 arbatinis šaukštelis sodos
1 arbatinis šaukštelis malto cinamono
1/2 arbatinio šaukštelio malto muskato riešuto
1/4 arbatinio šaukštelio malto imbiero
1/2 arbatinio šaukštelio druskos
1 obuolys, supjaustytas (apie 1/2 puodelio)
1 valgomasis šaukštas cinamono cukraus
Rudojo sviesto cinamono klevų sirupo glajui:
4 valgomieji šaukštai sviesto
1/3 puodelio klevų sirupo
3/4-1 puodelio cukraus pudros
1 arbatinis šaukštelis tirpios kavos
1/2 arbatinio šaukštelio cinamono
Instrukcijos:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C (350°F). Patepkite 6 spurgų formą arba 12 keksiukų formą ištirpintu sviestu.
2. Obuolių sidrą užvirkite ant stiprios ugnies. Sumažinkite ugnį ir virkite 10-15 minučių, kol tūris sumažės iki maždaug 1/2 puodelio. Nuimkite nuo ugnies. Leiskite atvėsti.
3. Dideliame maišymo dubenyje sumaišykite 1/2 puodelio virinto sidro, ištirpintą sviestą, kiaušinius, obuolių sviestą, vanilę ir rudąjį cukrų, kol viskas susijungs. Sudėkite miltus, kepimo miltelius, sodą, cinamoną, muskatą, imbierą ir druską, maišykite, kol viskas susijungs. Obuolius sumaišykite su cinamono cukraus mišiniu, tada įmaišykite obuolius į tešlą.
4. Tešlą tolygiai paskirstykite į paruoštą formą, užpildydami 1/2-2/3 tūrio. Kepkite 12-13 minučių, kol sutvirtės. Išimkite ir leiskite atvėsti 5 minutes, tada peiliu apipjaukite kraštus, kad atlaisvintumėte ir apverstumėte formą.
5. Tuo tarpu paruoškite glajų. Į nedidelį puodą ant vidutinės ugnies sudėkite sviestą. Leiskite sviestui šiek tiek paruduoti, kol pajusite skrudintą kvapą, apie 2-3 minutes. Nuimkite nuo ugnies ir įmaišykite klevų sirupą, cukraus pudrą, tirpią kavą ir cinamoną. Spurgas pamerkite arba apšlakstykite glajumi. Labai rekomenduojama kelias suvalgyti šiltas.
Šaltinis: www.halfbakedharvest.com

Rašyti komentarą