Kokią sudedamąją dalį prideda beveik visi: jos niekada negalima dėti į marinatą
(1)Ko patartina nedėti į šašlykų marinatą
Šiuose produktuose nereikėtų marinuoti mėsos. Šašlykų skonis suges, o konsistencija taps kieta.
Acto. Priežastis, kodėl negalima dėti acto į šašlykus, yra rūgšties poveikis mėsai. Dėl acto, citrinų sulčių, pomidorų pastos ir kitų rūgščių produktų pertekliaus kiauliena tampa kieta ir „guminė".
Rūgštūs vaisiai ir uogos. Jų nerekomenduojama dėti į marinatą dideliais kiekiais dėl tos pačios priežasties kaip ir acto. Vaisių skonis gali būti naudingas mėsai tik mažomis dozėmis.
Žolelės ir sausi prieskoniai. Į marinatų receptus dažnai įtraukiamos smulkintos žolelės, žali svogūnai ir sausų prieskonių mišinys. Tačiau vis dėlto jų naudoti nepatartina. Tokie ingredientai kepant ant ugnies sudega ir suteikia patiekalui degėsių skonį.
Majonezas. Kodėl į šašlyką negalima dėti majonezo? Todėl, kad tai šaltas padažas, kurio negalima termiškai apdoroti. Kepant ant ugnies majonezas suirs į ingredientus ir pradės degti. Be to, tokio patiekalo nauda sveikatai yra labai abejotina.
Druska. Nesūdykite mėsos ilgai prieš kepimą. Druskos geriau dėti prieš pat kepimą arba jo metu, kitaip ji „ištrauks" iš mėsos sultis ir ji taps sausa.
Cukrus. Nedideli cukraus kiekiai pagerina šašlyko kokybę ir suteikia malonų karamelės skonį. Tačiau jei persistengsite, cukraus dalelės virs karamele ir sudegs ant ugnies.
Taip pat nepamirškite pagrindinės marinavimo taisyklės - kuo jaunesnė mėsa, tuo trumpiau ją reikia laikyti padaže, ir atvirkščiai. Seną ir kietą kiaulieną reikėtų marinuoti bent 2 valandas.
Rašyti komentarą