Kokių maisto produktų niekada negalima kepti folijoje: turėtumėte apie tai žinoti

Profesionalūs virėjai nerekomenduoja naudoti aliuminio folijos kepant kai kuriuos patiekalus orkaitėje, ir štai kodėl.

Folija yra nepakeičiama kiekvienos šeimininkės pagalbininkė gaminant maistą. Ji dažnai naudojama mėsai, žuviai ir įvairioms daržovėms kepti. Kokių produktų nereikėtų kepti aliuminio folijoje, ir štai kodėl.

Kokių produktų nereikėtų kepti aliuminio folijoje: virėjų patarimai

Bulvės. Šiose daržovėse yra daug sulčių, todėl kepant folijoje jos gali tapti vandeningos. O vietoj apetitą keliančių bulvių su traškia plutele galite gauti virtą patiekalą. Norint orkaitėje iškepti bulvių su traškia auksine plutele, geriau jas kepti be folijos.

Pomidorai. Profesionalūs virėjai nepataria kepti mėsos, žuvies ir kitų daržovių su pomidorais folijoje. Šiose daržovėse yra rūgščių, kurios, reaguodamos su aliuminiu, suteikia patiekalams metalo skonį.

Kopūstai. Jei baltuosius kopūstus kepsite aliuminio folijoje, jie praras savo skonį ir išvaizdą, virs daržovių tyrele. Be to, kopūstai išskiria daug sulčių, todėl kepdami folijoje jie vis tiek įgaus metalo skonį.

Prieskoniais pagardinti patiekalai. Paprika, ciberžolė ir aštrieji pipirai veikiami aukštos temperatūros pakeičia savo savybes, o tai gali neigiamai paveikti aliuminio folijoje gaminamo patiekalo skonį.

Šaltinis: tsn.ua

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder