Ingredientai:
0,5 kg virtų, nuluptų šaldytų krevečių (atšildytų)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštelis druskos
1/2 šaukštelio pipirų
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
3 česnako skiltelės, susmulkintos
1 mažas geltonas svogūnas
vienos citrinos žievelės
vienos citrinos sultys
1 kg mažylių pomidorų, perpjautų per pusę
1 valgomasis šaukštas daržovių sultinio pastos
1 puodelis džiovintų orzo makaronų
2-2 1/2 stiklinės vandens
1/2 puodelio paprasto graikiško jogurto
Garnyrui:
šviežias bazilikas, mėtos ir kalendra
Gaminimas:
Į dubenį supilkite atšildytas virtas krevetes ir įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, 1 šaukštelį druskos ir 1/2 šaukštelio pipirų. Išmaišykite ir atidėkite.
Į didelę keptuvę su aukštomis sienelėmis įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir padėkite ant vidutinės ugnies. Sudėkite krevetes ir kepkite 1 minutę iš kiekvienos pusės. Išimkite krevetes ir atidėkite į šalį.
Keptuvę laikykite ant vidutinės ugnies ir suberkite svogūną. Kepkite apie 5 minutes, kad suminkštėtų, tada suberkite susmulkintą česnaką. Kepkite dar 1–2 minutes, tada įmaišykite citrinos sultis ir citrinos žievelę.
Sudėkite pusę perpjautų pomidorų, daržovių sultinio pastos ir orzo. Išmaišykite, kad susimaišytų, tada supilkite 2 puodelius vandens.
Užvirinkite ant stiprios ugnies, o po to užvirkite ant vidutinės-mažos. Palaikykite ant silpnos ugnies ir uždenkite dangčiu beveik visą laiką, kol orzo kepa, nuimkite dangtį ir vieną ar du kartus pamaišykite, kad nepriliptų.
Virkite, kol orzo bus al dente, maždaug 8–9 minutes, tada vėl įdėkite krevetes dar 1–2 minutes, kad sušiltų.
Jei pastebėsite, kad orzo nėra visiškai paruoštas ir liko nedaug skysčio, įpilkite dar pusę puodelio vandens ir virkite dar kelias minutes.
Nukelkite orzo nuo ugnies ir patiekite užpiltą jogurtu, likusiais šviežiais pomidorais ir šviežių žolelių mišiniu.
Šaltinis: www.foodbymaria.com
Rašyti komentarą