Ingredientai
150 g sviesto, suminkštinto
50 g cukraus pudros
100 g šviesiai rudo minkšto cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
1 didelis kiaušinis
250 g paprastų miltų
¼ šaukštelio kepimo miltelių
100 g pieno arba juodojo šokolado drožlių
Papuošimams
60 g juodojo šokolado, ištirpinto
60 g glajaus - cukraus pudros, sumaišyti su 2 šaukšteliais vandens
20 Maltesers saldainių
5 grietinėle įdarytų šokoladinių sausainių
10 karamele užpildytų šokoladinių saldainių
Gaminimas:
1 ŽINGSNIS
Įkaitinkite orkaitę iki 180C ir dvi kepimo skardas išklokite kepimo popieriumi. Elektriniu plaktuvu išplakite sviestą ir cukrų iki šviesios ir purios masės.
Įpilkite vanilės ir kiaušinio ir vėl plakite, kad susimaišytų. Mediniu šaukštu suberkite miltus ir kepimo miltelius, kol gausis standi tešla, tada įmaišykite šokolado drožles.
2 ŽINGSNIS
Tešlą padalinkite į 20 dalių ir iškočiokite į rutuliukus. Išdėliokite ant paruoštų kepimo skardų, gerai paskirstydami, kad liktų vietos paskleisti (gali tekti kepti dalimis).
Delnu arba stiklinės dugnu labai šiek tiek paspauskite sausainių viršūnes. Kepkite sausainius 10–12 minučių, kol kraštai taps auksiniai, tada palikite 10 minučių atvėsti ant kepimo skardos. Perkelkite ant grotelių ir palikite visiškai atvėsti.
3 ŽINGSNIS
Norėdami pagaminti voratinklinius sausainius, priešais save padėkite 10 atvėsusių sausainių. Supilkite ištirpintą šokoladą į maišelį, o glajų į kitą, tada žirklėmis nupjaukite galus.
Ant dviejų maltiečių užpakalinės dalies užtepkite glajaus taškelį ir išdėliokite juos ant vieno iš sausainių, kad sukurtumėte voro galvą ir kūną.
Pakartokite su likusiais devyniais sausainiais ir likusiais Malteseriais. Naudodami šokoladą, aplink vorų kūnus apriškite aštuonias vorų kojeles.
Ant galvų užtepkite du mažus glajaus taškelius, kad sukurtumėte akis, tada ant akių užtepkite labai mažus šokolado taškelius, kad susidarytų vyzdžiai. Jei norite, kūnelius papuoškite glajumi.
4 ŽINGSNIS
Norėdami pagaminti šikšnosparnių sausainius, likusius 10 sausainių padėkite priešais save. Atskirkite grietinėle užpildytus šokoladinius sausainius-sumuštinius, o nuo šokoladinių sausainių gabaliukų atsargiai nubraukite kremo įdarą.
Šokoladinius sausainių gabalėlius supjaustykite puslankiais, naudodami mažą dantytą peilį. Ant kiekvieno atvėsusio sausainio vidurio, naudodami glajų, priklijuokite karamele užpildytą šokoladą, tada naudokite šiek tiek daugiau, kad abiejose šokolado pusėse priklijuotų šokoladinio sausainio puslankį, kad susidarytų šikšnosparnio sparneliai. Naudodami glajų ir ištirpintą šokoladą, pamerkite akis į šokoladą.
Šaltinis: www.bbcgoodfood.com
Rašyti komentarą