Minkščiausias ir puriausias orkaitėje keptas omletas: su apskrudusia plutele ir labai skanus!
Reikės:
- Dideli kiaušiniai - 6 vnt./arba maži kiaušiniai - 8 vnt.
- Pienas - 300 ml
- Druska - 0,5 šaukštelio druskos
- Sviestas - formai ištepti ir patiekti (nebūtina)
- Žaliųjų svogūnų (jei reikia, patiekti) - pagal skonį
Gaminimas:
- Orkaitę iš karto įjunkite ir įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
- Sumaišykite kiaušinius ir druską.
- Įpilkite pieno. Dėl pieno omletas gaunasi minkštas.
- Omleto mišinio nereikia plakti mikseriu. Kad patiekalas būtų orus ir porėtas, pakanka jį išmaišyti plaktuvu.
- Kepimo forma turi būti aukšta ir nedidelio ploto, tada omletas bus aukštas. Mano forma yra 18x12x6 cm dydžio.
- Ištepkite formą sviestu.
- Supilkite kiaušinių ir pieno mišinį, jo lygis siekia maždaug 1/3 formos aukščio.
- Įdėkite omleto formą į įkaitintą orkaitę maždaug 30 minučių. Kad omletas pakiltų, pirmas 15 minučių neatidarykite orkaitės.
- Apie tai, kada omletas paruoštas, galite spręsti iš parudavusios plutelės. Atvėsęs omletas šiek tiek nusistovės.
- Orkaitėje keptas omletas paruoštas! Supjaustykite jį porcijomis, apibarstykite smulkiai supjaustytomis žolelėmis ir patiekite. Ant viršaus galite uždėti gabalėlį sviesto.
Gero apetito!
Rašyti komentarą