Minkščiausias ir puriausias orkaitėje keptas omletas: su apskrudusia plutele ir labai skanus!

Nuostabaus skonio omletas, kurį pamils visa šeima:

Reikės:

  • Dideli kiaušiniai - 6 vnt./arba maži kiaušiniai - 8 vnt.
  • Pienas - 300 ml
  • Druska - 0,5 šaukštelio druskos
  • Sviestas - formai ištepti ir patiekti (nebūtina)
  • Žaliųjų svogūnų (jei reikia, patiekti) - pagal skonį

Gaminimas:

  1. Orkaitę iš karto įjunkite ir įkaitinkite iki 200 laipsnių temperatūros.
  2. Sumaišykite kiaušinius ir druską.
  3. Įpilkite pieno. Dėl pieno omletas gaunasi minkštas.
  4. Omleto mišinio nereikia plakti mikseriu. Kad patiekalas būtų orus ir porėtas, pakanka jį išmaišyti plaktuvu.
  5. Kepimo forma turi būti aukšta ir nedidelio ploto, tada omletas bus aukštas. Mano forma yra 18x12x6 cm dydžio.
  6. Ištepkite formą sviestu.
  7. Supilkite kiaušinių ir pieno mišinį, jo lygis siekia maždaug 1/3 formos aukščio.
  8. Įdėkite omleto formą į įkaitintą orkaitę maždaug 30 minučių. Kad omletas pakiltų, pirmas 15 minučių neatidarykite orkaitės.
  9. Apie tai, kada omletas paruoštas, galite spręsti iš parudavusios plutelės. Atvėsęs omletas šiek tiek nusistovės.
  10. Orkaitėje keptas omletas paruoštas! Supjaustykite jį porcijomis, apibarstykite smulkiai supjaustytomis žolelėmis ir patiekite. Ant viršaus galite uždėti gabalėlį sviesto.

Gero apetito!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder