„Itin traškūs traškučiai orkaitėje. Taip, tai kažkas naujo.
Šiandien su Olga Martynovska dalijamės gardžių ir sveikų traškučių receptu, kurie puikiai tinka iškylai ir futbolo rungtynėms stebėti.
Be to, juos lengva pagaminti: orkaitė, bulvės, prieskoniai ir pergamentas", - rašė Jimenez-Bravo.
Sudėtis:
- bulvės - 450 g;
- pasūdyto vandens virimui;
- druskos - 1 šaukštelis;
- maltų juodųjų pipirų - pagal skonį;
- rūkytos paprikos - 1 valgomasis šaukštas;
- alyvuogių aliejaus - 1 valgomasis šaukštas;
- miltų - 1 šaukštelis;
- džiovintų česnakų, kvapiųjų žolelių ir aitriosios paprikos - pagal poreikį
Paruošimas
- Bulves nulupkite, supjaustykite kubeliais ir išvirkite pasūdytame vandenyje. Tada sutrinkite į tyrę.
- Sudėkite prieskonius, druską, alyvuogių aliejų ir gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite orkaitę iki 160 °C temperatūros.
- Kepimo skardą išklokite kepimo pergamentu ir ant kiekvienos skardos dėkite po 1 valgomąjį šaukštą bulvių tyrės.
- Uždenkite kitu kepimo pergamento lakštu ir išlyginkite stikline arba kočėlu.
- Kepkite 20-30 minučių, kol kraštai paruduos ir atsiplėš nuo pergamento.
- „Paruošti traškučiai gali šiek tiek išsipūsti viduryje ir būti šiek tiek minkšti, bet atvėsę bus traškūs“, - pridūrė virėja.
Rašyti komentarą