Natūralūs cukraus pakaitalai uogienėms ir kompotams: trys variantai

Natūralūs cukraus pakaitalai ir įdomūs būdai, kuriuos galima naudoti uogienės gaminimui.

Natūralūs cukraus pakaitalai ir įdomūs būdai, kuriuos galima naudoti uogienės gaminimui

Agaras – jei į saldžią konservuotą uogienę įdėsite agarą-agarą, galite perpus sumažinti cukraus kiekį (0,5 kg vietoj 1 kg).

Atminkite, kad tai skaičiuojama 1 kg vaisių ar uogų. Taip bet kokie uogienės išliks gana skanios ir saldžios, bet neturės neigiamos įtakos sveikatai.

Citrinų rūgštis – jei uogienės gaminimo metu naudojate citrinų rūgštį, taip pat galite sumažinti cukraus kiekį perpus.

Uogų tyrė vietoj kompoto – jei visada virate kompotą su dideliu cukraus kiekiu, verta pagalvoti apie jo pakeitimą uogų tyrės.

Šį produktą galima lengvai užšaldyti, o vėliau išimti, kai reikia. Į tyrę įpilę šiek tiek vandens, gausite kompotą, į kurį nereikės dėti cukraus. Tai skanu ir sveika.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder