Natūralūs cukraus pakaitalai ir įdomūs būdai, kuriuos galima naudoti uogienės gaminimui
Agaras – jei į saldžią konservuotą uogienę įdėsite agarą-agarą, galite perpus sumažinti cukraus kiekį (0,5 kg vietoj 1 kg).
Atminkite, kad tai skaičiuojama 1 kg vaisių ar uogų. Taip bet kokie uogienės išliks gana skanios ir saldžios, bet neturės neigiamos įtakos sveikatai.
Citrinų rūgštis – jei uogienės gaminimo metu naudojate citrinų rūgštį, taip pat galite sumažinti cukraus kiekį perpus.
Uogų tyrė vietoj kompoto – jei visada virate kompotą su dideliu cukraus kiekiu, verta pagalvoti apie jo pakeitimą uogų tyrės.
Šį produktą galima lengvai užšaldyti, o vėliau išimti, kai reikia. Į tyrę įpilę šiek tiek vandens, gausite kompotą, į kurį nereikės dėti cukraus. Tai skanu ir sveika.

Rašyti komentarą