Nuostabus skonis garantuotas: arbūzų uogienės receptas

Ši uogienė gaunasi labai ryški ir aromatinga.

Arbūzų uogienė - tai skani uogienė, kurioje susikaupia visi vasaros skoniai.

Ryškią, kvapnią ir skanią uogienę galima tepti ant skrebučių, duonos arba (kodėl gi ne!) valgyti tiesiai šaukštu.

Šią uogienę, kaip ir visas kitas uogienes, svarbu sterilizuoti stiklainius.

Džemui sutirštinti naudojami obuoliai, kuriuose gausu natūralaus pektino.

Arbūzų uogienė

Ingredientai:

  • 1 kg arbūzo (600g minkštimo);
  • 1 obuolys;
  • 250 g cukraus;
  • 1/2 citrinos.

Gaminimas:

  1. Nuo arbūzo pašalinkite žievelę ir supjaustykite minkštimą gabaliukais. Susmulkinkite jį pašalindami sėklas.
  2. Nulupkite ir supjaustykite obuolį griežinėliais, kartu su arbūzu ir citrinos sultimis perkelkite į puodą ir pastatykite ant ugnies.
  3. Suberkite cukrų ir virkite apie 40 minučių. Tada likus 10 minučių iki virimo pabaigos viską sumaišykite ir susmulkinkite panardinamuoju maišytuvu.
  4. Pašalinkite paviršiuje esančias putas ir toliau maišykite.
  5. Kai gausite norimą konsistenciją, piltuvėliu perpilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius. 
    Arbūzų uogienė paruošta.
Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder