Nuostabus sluoksniuotas pyragas su sūriu: paprastas receptas, kurio skonis nepaliks abejingų!
Produktai
- Sluoksniuotos tešla be mielių - 400 g
- Švieži vyšniniai pomidorai - 30-40 g
- Švieži žali svogūnai - 40 g
- Šviežių krapų - 50 g
- Kietasis sūris - 80 g
- Kiaušiniai - 4 vnt.
- Augalinis aliejus (bekvapis) - 1 valgomasis šaukštas
- Druska - pagal skonį
- Maltų juodųjų pipirų - pagal skonį
Gaminimas
- Sluoksniuotą tešlą iš šaldiklio išimkite iš anksto.
- Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite krapus. Atidėkite į šalį tiesiog porą žiupsnelių smulkintų žolelių pyragui papuošti.
- Nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite vyšninius pomidorus ir žaliuosius svogūnus.
- Į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi sudėkite avinžirnius, svogūnus ir krapus. Ant silpnos ugnies troškinkite žalumynus 3-4 minutes. Sudėkite žalumynus į dubenį.
- Čia pat sutarkuokite sūrį stambia tarka. Įmuškite vieną kiaušinį, pagal skonį įberkite druskos ir juodųjų pipirų. Įdarą gerai išmaišykite.
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.
- Iškočiokite tešlą ir iš jos išpjaukite tokio pat skersmens apskritimą, kaip kepimo forma. Likusią tešlą iškočiokite į plačią juostą, kurios ilgis prilygtų formos kraštui.
- Kepimo formą ištepkite aliejumi. Ant formos dugno dėkite tešlos apskritimą, o ant jos krašto - tešlos juostą. Švelniai užspauskite tešlos kraštus ties sujungimu. Dabar šiek tiek perbraukite per pyrago dugną šakute, padarydami tešloje skylutes.
- Ant tešlos dėkite žolelių ir sūrio įdarą.
- Žalumynų pyrage padarykite tris nedidelius įdubimus ir į kiekvieną atsargiai įmuškite po kiaušinį.
- Apvyniokite pyrago tešlos kraštus ir uždenkite įdarą, viduryje palikdami langelį.
- Sluoksniuotą pyragą su žalumynais, sūriu ir kiaušiniais kepkite 25-30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Patiekdami pyragą apibarstykite smulkintomis šviežiomis žolelėmis.
Skanaus!
Rašyti komentarą