Kulinarinio „YouTube“ tinklaraščio „Smakoliki Yuli“ autorė papasakojo, kaip pasigaminti aštrią adžiką.
„Tai nėra tokia adžika, kurią galima valgyti šaukštu. Tai tarsi prieskonis - puikiai tinka mėsos patiekalams, marinatams ar sriuboms.
Šis receptas išbandytas jau daugelį metų“, - pažymėjo tinklaraštininkė.
Adžika yra aštri, pikantiška, turi sodrų skonį. O kokia ji kvapni - žodžiais nepapasakosi“.
Produktai:
- 1 kg aitriųjų paprikų;
- 1 kg saldžiųjų paprikų;
- 1 kg nuluptų česnakų;
- 1,5 puodelio graikinių riešutų;
- 1 pakelis juodųjų pipirų;
- vienas pakelis raudonėlio pipirų;
- 0,5 puodelio krapų;
- pusė pakelio muskato riešuto;
- trys pakeliai Chmeli-Suneli prieskonių;
- trys pakeliai kalendros;
- 450 g druskos.
Paruošimas:
- Užsimaukite pirštines ir nupjaukite aitriųjų paprikų kotelius. Sėklų pašalinti nebūtina.
- Sumalkite prieskonius (kalendras, krapus, juoduosius pipirus ir kvapiuosius pipirus).
- Pipirus, česnaką, graikinius riešutus sumalkite.
- Į smulkintas daržoves suberkite visus prieskonius ir druską. Išmaišykite.
- Palikite 10 dienų kambario temperatūroje.
- Kartą per dieną adžiką pamaišykite.
- Po 10 dienų sudėti į švarius sterilizuotus stiklainius.
Adžika laikoma metus vėsioje vietoje arba šaldytuve.
Rašyti komentarą