Pagaminkite pikantišką naminę adžiką: ypatingas receptas - skonis fantastiškas!

Kulinarinio „YouTube“ tinklaraščio „Smakoliki Yuli“ autorė papasakojo, kaip pasigaminti aštrią adžiką.

Kulinarinio „YouTube“ tinklaraščio „Smakoliki Yuli“ autorė papasakojo, kaip pasigaminti aštrią adžiką.

„Tai nėra tokia adžika, kurią galima valgyti šaukštu. Tai tarsi prieskonis - puikiai tinka mėsos patiekalams, marinatams ar sriuboms.

Šis receptas išbandytas jau daugelį metų“, - pažymėjo tinklaraštininkė.

Adžika yra aštri, pikantiška, turi sodrų skonį. O kokia ji kvapni - žodžiais nepapasakosi“.

Produktai:

  • 1 kg aitriųjų paprikų;
  • 1 kg saldžiųjų paprikų;
  • 1 kg nuluptų česnakų;
  • 1,5 puodelio graikinių riešutų;
  • 1 pakelis juodųjų pipirų;
  • vienas pakelis raudonėlio pipirų;
  • 0,5 puodelio krapų;
  • pusė pakelio muskato riešuto;
  • trys pakeliai Chmeli-Suneli prieskonių;
  • trys pakeliai kalendros;
  • 450 g druskos.

Paruošimas:

  1. Užsimaukite pirštines ir nupjaukite aitriųjų paprikų kotelius. Sėklų pašalinti nebūtina.
  2. Sumalkite prieskonius (kalendras, krapus, juoduosius pipirus ir kvapiuosius pipirus).
  3. Pipirus, česnaką, graikinius riešutus sumalkite.
  4. Į smulkintas daržoves suberkite visus prieskonius ir druską. Išmaišykite.
  5. Palikite 10 dienų kambario temperatūroje.
  6. Kartą per dieną adžiką pamaišykite.
  7. Po 10 dienų sudėti į švarius sterilizuotus stiklainius.

Adžika laikoma metus vėsioje vietoje arba šaldytuve.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder