Pekino kopūstų paplotėliai: nebrangus ir greitas - labai gardus užkandis!

Jie turi traškią, sausą plutelę - mėgstantiems kopūstų patiekalus ir nevalgantiems mėsos šis receptas bus naudingas.

Produktai:

  • Pekino kopūstai - 400 g
  • Kiaušiniai - 2 vnt.
  • Miltai - 40 g (apie 3 valgomieji šaukštai)
  • Duonos džiūvėsėliai - 40 g (apie 3 valgomieji šaukštai)
  • Augalinis aliejus - 75 ml (5 valg. šaukštai)
  • Druska - 1-2 žiupsneliai (pagal skonį)
  • Maltų juodųjų pipirų - žiupsnelis

Gaminimas:

  1. Pekino kopūstus supjaustykite išilgai segmentais, kad pagrindas liktų nepažeistas, o lapai nesubyrėtų.
  2. Puode užvirinkite vandenį, sudėkite į jį pekino kopūstus ir virkite 2 minutes.
  3. Tada kopūstus nusausinkite.
  4. Viename dubenyje suplakite kiaušinius su druska, kitame dubenyje sumaišykite džiūvėsėlius su maltais juodaisiais pipirais, o į trečią dubenį suberkite miltus.
  5. Paimkite vieną kopūsto lapą ir iš abiejų pusių apvoliokite miltuose.
  6. Tada kopūstą pamerkite į kiaušinių masę.
  7. Ir pabaigoje pamerkite į džiūvėsėlius.
  8. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir perkelkite į jį kopūstų paplotėlius.
  9. Kepkite juos ant šiek tiek aukštesnės nei vidutinės ugnies maždaug po 2 minutes iš kiekvienos pusės, kol taps auksiniai traškūs.
  10. Pekino kopūstų paplotėliai paruošti!

Paplotėlius ant stalo patiekite karštus, papildytus mėgstamu padažu.

Gero apetito!

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder