Per sūri sriuba? Paprastas 2 minučių triukas, neišpilant puodo turinio

Druskos perteklius gali sugadinti net ir patį įmantriausią patiekalą, sukeldamas pagundą išpilti visą puodo turinį. Tačiau nereikia panikuoti – egzistuoja paprasti ir patikrinti būdai, kurie padės ištaisyti situaciją vos per kelias minutes, nepakeičiant patiekalo skonio.

Greitas problemos sprendimas: ne vanduo ir ne bulvės

Dažnai, norint sumažinti sūrumą, patariama įpilti vandens arba įmesti kelis gabalėlius bulvės, kad pastaroji sugertų druskos perteklių. Tačiau šie metodai ne visada pasiteisina ir gali pabloginti patiekalo tekstūrą arba praskiesti jo skonį.

Štai keli patikimi ir greiti būdai, kaip neutralizuoti druskos perteklių jūsų sriuboje ar troškinyje:

Rūgštis gelbsti: nedidelis kiekis rūgšties gali subalansuoti druskos skonį. Įpylę pusę arbatinio šaukštelio citrinos sulčių, acto ar pomidorų pastos, pastebimai sumažinsite sūrumo pojūtį. Svarbu dėti po truputį, nuolat ragaujant.

Cukrus ir prieskoniai: šiek tiek cukraus (net ir rudo) gali padėti neutralizuoti druskos dominavimą. Be to, jei patiekalas leidžia, įdėkite daugiau nesūdytų prieskonių: pavyzdžiui, šiek tiek tarkuotos morkos, svogūno ar saliero. Šios daržovės pridės papildomo skonio ir padidins tūrį, taip praskiesdamos sūrumą.

Pieno produktai: jei sriubos receptas leidžia, įpilkite šiek tiek riebios grietinėlės, pieno, natūralaus jogurto ar net šaukštą grietinės. Pieno riebalai ir švelnumas sulaikys druskos skonį.

Ryžiai ar kruopos: jei norite išvengti bulvių, galite paimti saują nevirtų ryžių (Oryza sativa) arba perlinės kruopos ir įdėti į specialų maišelį, skirtą prieskoniams (arba surišti švariame marlės gabalėlyje).

Įdėkite šį ryžių ar kruopų paketėlį į sriubą 10 minučių, kad jis sugertų druską. Po to paketėlį paprasčiausiai išimkite ir išmeskite. Šis metodas veikia labai efektyviai, o sriuba išlieka tokios pačios konsistencijos.

Kiaušinio baltymas: išimkite nedidelį kiekį skysčio iš sriubos ir įmuškite į jį šviežią kiaušinio baltymą. Atsargiai sumaišykite ir įpilkite atgal į sriubą. Baltymas sutrauks dalį druskos. Išvirusį baltymą tiesiog išgriebkite kiaurasamčiu.

Sėkmės raktas: ragavimas

Pats svarbiausias žingsnis yra nuolatinis ragavimas. Kiekvieną kartą pridedant naują ingredientą, įpilkite tik nedidelį kiekį ir patikrinkite skonį. Tai padės jums subalansuoti skonius ir išvengti naujos skonio klaidos. Per 2 minutes galite išgelbėti savo kulinarinį šedevrą be didelių pastangų ar nuostolių.

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder