Savaitgalio pietūs pagal Kotryną Starkienę: ne tik puota mėsos mėgėjams, bet ir lengvas desertas

Šio šeštadienio TV3 laida „Kotrynos burtai“ taps pačia tikriausia puota mėsos mėgėjams. Laidos vedėja Kotryna Starkienė atskleis tradicinio, aromatingo ir be galo skanaus guliašo receptą, kuris, neabejotinai, netrukus ims puikuotis ir ant žiūrovų stalo. 

O po tokių pietų, būtinas ir desertas – žinoma moteris ras būdą, kaip nustebinti ir smaližius.

K. Starkienė ne tik parodys, kaip pasigaminti guliašą, bet ir papasakos, kokią mėsą jam rinktis. O taip pat ji atskleis, kuo vengriškas guliašas skiriasi nuo austriško.

„Be abejo, bus ir desertas. Po tokių sočių pietų norisi geros kavos ar arbatos puodelio ir mažo, lengvo deserto. Todėl šįkart kepsiu burnoje tirpstančius pyragėlius su abrikosų uogiene“, – intriguoja ji.

Guliašo receptas – laidoje, o kaip iškepti abrikosines skareles, Kotryna dalijasi nedelsdama.

Abrikosinės skarelės

Reikės:

  • 250 g sviesto;
  • 230 g kreminio sūrio;
  • 260 g miltų;
  • šaukšto cukraus;
  • indelio abrikosų džemo;
  • kiaušinio (aptepimui).

Gaminimo eiga

Sviestą gerai išplakite su kreminiu sūriu, suberkite cukrų ir miltus ir užmaišykite tešlą. Tešla bus labai minkšta. Padėkite ją ant miltais pabarstyto paviršiaus ir šiek tiek paminkykite. Susukite į maistinę plėvelę ir palikite šaldytuve valandai.

Atvėsusią tešlą iškočiokite ir supjaustykite kvadratėliais. Į kiekvieno kvadratėlio vidurį dėkite po nedidelį šaukštelį džemo ir užlenkite kraštus. Kiekvieną pyragėlį patepkite kiaušinio plakiniu ir pabarstykite cukrumi. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje, kol gražiai apskrus. Skanaus!

 „Kotrynos burtai“ – šeštadieniais, 12 val. per TV3!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder