Skaniausias ir švelniausias lyg putėsiai: naminis vištienos kepenėlių paštetas - nekeptas!

Jis idealiai tinka sumuštiniams, kanapėms, kaip įdaras įvairiems šventiniams užkandžiams, o taip pat puikiai tinka vaikų ir dietinei mitybai, nes nė vienas iš jo ingredientų nėra kepamas – visi produktai verdami.

Ingredientai:

  • 1–1,3 kg vištienos kepenėlių
  • 400 g svogūnų
  • 400 g morkų (virti garuose)
  • 130 g sviesto
  • Druska (pagal skonį)
  • Pipirai (pagal pageidavimą)

Žingsnis po žingsnio receptas:

  1. Paštetui reikia 1 kg vištienos kepenėlių, iš kurių pašaliname visus riebalus, plėves, kraujo krešulius. 
  2. Kepenėles kelis kartus nuplauname šaltame vandenyje, o stambius gabalėlius perpjauname perpus. 
  3. Į puodą su verdančiu vandeniu įberiame druskos ir sudedame kepenėles. Užviriname ir atsargiai pašaliname susidariusias putas.
  4. Svogūnus supjaustome stambiomis juostelėmis arba skiltelėmis, o morkas supjaustome gabaliukais ir viską iškart dedame į puodą su kepenėlėmis.
  5. Puodo turinį užviriname, sumažiname ugnį ir po dangčiu verdame apie 20–25 minutes, kol svogūnai suminkštės ir taps permatomi. Nuimame puodą nuo viryklės ir nupilame visą skystį.
  6. Kol produktai dar karšti, įdedame 100–130 g sviesto ir viską gerai sutriname smulkintuvu ne mažiau nei 3 minutes, kol masė taps vientisa.
  7. Dedame paštetą į stiklainius, dėžutes ar indelius, uždengiame dangteliu ir laikome šaldytuve.

Paštetas greitai džiūsta ir tamsėja atvirame ore, todėl galite apipilti bet kokia rūgščiai saldžia vaisių ar uogų želė, ištirpintu sviestu, ančių arba žąsų taukais arba kol atvės, uždengti popieriniu rankšluosčiu, kuris puikiai sugeria garus ir neleidžia paštetui sudrėkti ar patamsėti.

Visiškai atvėsusį paštetą uždengiame dangteliu ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms, o dar geriau – nakčiai. Laikyti paštetą šaldytuve galima ne ilgiau kaip 5 dienas. Šaldiklyje – iki 3 mėnesių.

Skanaus!

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder