Skaniausios korėjietiškos morkos žiemai

Korėjietiškas morkas ruošia daugelis šeimininkių, nes šis užkandis turi neįtikėtiną paklausą. Ją galima patiekti ant stalo savarankiškai arba ruošti salotas - bet kuriuo atveju, žiemai pasirūpinti keliais stiklainiais morkų yra būtina.

Korėjietiškos morkos - receptas su kalendra

Iš nurodyto ingredientų kiekio gausite 2 stiklainius po 0,5 kg.

Sudedamosios dalys: 

870 g morkų;

50 gr cukraus;

25 ml augalinio aliejaus;

25 ml 9% acto;

3-4 skiltelės česnako;

0,5 šaukštelio druskos;

0,5 valgomojo šaukšto kalendros;

juodųjų pipirų - ant šaukštelio galo.

Morkas nulupkite, nuplaukite, sutarkuokite korėjietiška morkų tarka. Nulupkite česnaką, sutarkuokite ant smulkios tarkos. 

Sudėkite prie morkų kartu su cukrumi, druska, aliejumi, pipirais ir kalendra, išmaišykite. Patogiu būdu sterilizuokite stiklainius, sudėkite į juos morkas.

Sudėkite stiklainius į puodą, dugną uždengę rankšluosčiu. Įpilkite vandens taip, kad jis nesiektų maždaug 3 cm iki kaklelių. 

Uždenkite stiklainius dangteliais, užvirinkite vandenį ir sterilizuokite stiklainius 15 minučių. 

Atsargiai juos išimkite, uždenkite dangteliais, apverskite stiklainius dangteliais žemyn ir patikrinkite, ar sandarūs.

Atvėsinkite kambario temperatūroje ir padėkite į sandėliuką arba rūsį.

Šaltinis: unian.net

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder