Reikės:
- baklažanai 1 kg
- morkos 1 vnt.
- paprikos 1 vnt.
- svogūnai 1 vnt.
- druskos 1 arb. šaukštelis
- aliejaus
- cukraus 2 valg. šaukštai
- acto 9% 2 valg. šaukštai
- vandens 2 valg. šaukštai
- druskos 1 arb. šaukštelis
- česnako 4 skiltelės
- petražolių
- baziliko
Gaminimas:
- Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite kiek daugiau nei centimetro storio griežinėliais. Užberkite vieną arbatinį šaukštelį druskos ir palikite 25 minutes.
- Tada nuspauskite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol apskrus.
- Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Morkas sutarkuokite korėjietiška tarka. Papriką supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis, o svogūną - pusžiedžiais. Visas daržoves 1-2 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje ir sudėkite į lėkštę.
- Susmulkinkite petražoles ir bazilikus. Česnaką išspauskite per presą.
- Marinatui sumaišykite cukrų, actą, vandenį, druską, žoleles ir česnaką. Išmaišykite, kad susimaišytų.
- Sudėkite baklažanus ir daržoves sluoksniais į stiklinį indą. Viršutinis sluoksnis turi būti iš daržovių. Užpilkite marinatu ir uždenkite.
- Dėkite į šaldytuvą ir palikite marinuotis bent keturias valandas. Retkarčiais pakratykite, kad visos daržovės pasidengtų marinatu.
Rašyti komentarą