Sultingi ir traškūs marinuoti baklažanai: greitas receptas - skonis fantastiškas!

Paruoškite sultingus, traškius, šiek tiek aštrius baklažanus su daržovėmis, česnakais ir žolelėmis.

Reikės:

  • baklažanai 1 kg
  • morkos 1 vnt.
  • paprikos 1 vnt.
  • svogūnai  1 vnt.
  • druskos 1 arb. šaukštelis
  • aliejaus
  • cukraus 2 valg. šaukštai
  • acto 9% 2 valg. šaukštai
  • vandens 2 valg. šaukštai
  • druskos 1 arb. šaukštelis
  • česnako 4 skiltelės
  • petražolių
  • baziliko

Gaminimas:

  1. Baklažanus nuplaukite ir supjaustykite kiek daugiau nei centimetro storio griežinėliais. Užberkite vieną arbatinį šaukštelį druskos ir palikite 25 minutes.
  2. Tada nuspauskite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Kepkite įkaitintoje keptuvėje su aliejumi iš abiejų pusių, kol apskrus.
  3. Nuplaukite ir nulupkite daržoves. Morkas sutarkuokite korėjietiška tarka. Papriką supjaustykite vidutinio dydžio juostelėmis, o svogūną - pusžiedžiais. Visas daržoves 1-2 minutes pakepinkite augaliniame aliejuje ir sudėkite į lėkštę.
  4. Susmulkinkite petražoles ir bazilikus. Česnaką išspauskite per presą.
  5. Marinatui sumaišykite cukrų, actą, vandenį, druską, žoleles ir česnaką. Išmaišykite, kad susimaišytų.
  6. Sudėkite baklažanus ir daržoves sluoksniais į stiklinį indą. Viršutinis sluoksnis turi būti iš daržovių. Užpilkite marinatu ir uždenkite.
  7. Dėkite į šaldytuvą ir palikite marinuotis bent keturias valandas. Retkarčiais pakratykite, kad visos daržovės pasidengtų marinatu.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder