Svogūnų ir česnakų prieskoniai: receptas, kaip sumaniai panaudoti daržovių lupenas

Svogūnai ir česnakai yra būtini daugelio patiekalų ingredientai. 

Tačiau net ir jų lukštus galima panaudoti, paverčiant juos aromatingais prieskoniais.

Naudodami daržovių atliekas sutaupysite pinigų ir sumažinsite aplinkai tenkančią naštą, o kaip tai padaryti, aprašyta prieskonių puslapyje.

Ingredientai

  • Svogūnų žievelės
  • Česnakų žievelės
  • Druska
  • Pipirai
  • Paprikos prieskoniai
  • Aitriosios paprikos prieskoniai

Paruošimas:

  1. Lukštus džiovinkite saulėje arba orkaitėje žemoje temperatūroje, kol jie visiškai išdžius.
  2. Džiovintus lukštus sumalkite į miltelius blenderiu arba kavos malūnėliu.
  3. Įberkite druskos, pipirų ir kitų prieskonių pagal savo skonį.

Šiuos miltelius galima naudoti kaip universalų prieskonį sriuboms, troškiniams ar net marinatams.

Išbandykite šį paprastą prieskonį pasigaminti namuose vos per kelias minutes ir pamatysite, kaip lengva panaudoti svogūnų lukštus savo ir aplinkos labui.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder