"Express" pasidalijo "BBC Food" virtuvės šefo Elliso Barry receptu.
Pasak jo, tai "tobulas omletas", kurį paprasta ir lengva paruošti.
Norint jį pasigaminti, reikia paimti:
- sviesto - 2 vnt;
- špinatų - didelės saujos;
- kiaušinių - 2 vnt;
- tarkuoto čederio - 15 g;
- druskos ir pipirų.
Gaminimas:
- Kiaušinius suplakite, kad vėliau būtų lengviau gaminti. 22 cm keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpinkite pusę sviesto, sudėkite špinatus ir pakepinkite vieną ar dvi minutes.
- Pagardinkite prieskoniais ir atidėkite į atskirą dubenį.
- Keptuvėje ištirpinkite sviestą, kad padengtų paviršių.
- Sudėkite plaktus kiaušinius ir tolygiai paskirstykite.
- Palikite 20 sekundžių, kol pradės burbuliuoti. Tada greitai apskrudinkite omleto šonus link vidurio ir įpilkite daugiau sviesto.
- Kol kiaušiniai dar šiek tiek skysti, prieš nukeldami keptuvę nuo ugnies, apibarstykime juos sūriu ir špinatais.
- Paskutinis žingsnis - susukti omletą. Naudodami mentele, trečdalį omleto turime sulenkti į vidurį, perkelti į šiltą lėkštę ir dar kartą užlenkti ant savęs.
- Papuošimui galite naudoti dar šiek tiek sūrio.
Rašyti komentarą