Vakarienė per 30 minučių: kaip pasigaminti mėgstamiausią Eltono Johno patiekalą

Paola Lovisetti Scamigorn, virėja ir "Passion and Cooking" įkūrėja, pasidalijo savo metodu, kaip paruošti Eltono "mėgstamiausią" patiekalą - rizotą su ešeriais.

Kovo 25 d. Eltonas Johnas atšventė 77-ąjį gimtadienį. Tikriausiai šią dieną jis valgė savo mėgstamiausią patiekalą - rizotą.

Kaip rašo "Express", paruošti vakarienę pagal šį receptą užtruks vos 30 minučių.

Pažymima, kad Eltonas Džonas taip mėgsta rizotą, kad net išsiuntė savo asmeninį virėją į Italiją, kad šis imtųsi šio patiekalo gaminimo pamokų iš virtuvės šefo Luciano Parolari, kuris specializuojasi šio patiekalo gamyboje.

Paola Lovisetti Scamigorn, virėja ir "Passion and Cooking" įkūrėja, pasidalijo savo pačios sukurtu Eltono "mėgstamiausio" patiekalo - rizoto su ešeriais - gaminimo metodu.

"Risotto su ešerių filė yra firminis mano mylimo Komo ežero patiekalas. Tai vienas mėgstamiausių mano vietinių receptų - gardus patiekalas, gaminamas iš paprasto rizoto ir kepto vietinio gėlavandenio ešerio, pagardinto sviestu ir šalavijais", - sakė ji.

Šiam patiekalui pagaminti reikia paimti:

  • ryžių - 300 g;
  • nesūdyto sviesto - 130 g;
  • baltojo sauso vyno - 240 ml;
  • ešerio filė - 16 vienetų (3-4 vienetai žmogui).
  • česnakų - 1 vnt;
  • daržovių sultinys - 1 litras;
  • šalavijo - 8 lapai;
  • šiek tiek miltų;
  • druskos ir pipirų.

Gaminimas:

  1. Supilkite daržovių sultinį į puodą ir kaitinkite ant vidutinės ugnies.
  2. Kaimyniniame puode įkaitinkite 50 g aliejaus ir suberkite smulkiai supjaustytą česnaką.
  3. Virkite ant vidutinės ugnies 2 minutes ir suberkite ryžius. Kelias minutes kruopščiai maišykite - ryžiai turi būti apskrudę aliejuje.
  4. Tada supilkite vyną ir toliau maišykite, kol jis visiškai įsigers.
  5. Tada į ryžius įpilkite šaukštą ar du pašildyto daržovių sultinio. Ryžiai turi būti visiškai apsemti skysčio.
  6. Kai didžioji jo dalis išgaruos, vėl įpilkite. Kol rizotas verda, nuplaukite žuvį ir nusausinkite ją popieriniais rankšluosčiais.
  7. Tada pamirkykite miltuose ir kepkite ant vidutinės ugnies, kol taps auksinės spalvos. Pagardinkite druska ir išimkite iš keptuvės.
  8. Kai rizotas bus paruoštas, maždaug po 15 min. nuimkite keptuvę nuo ugnies, kai rizotas bus kreminis ir minkštas.
  9. Įdėkite 30 g sviesto ir nuolat maišydami įmaišykite jį į rizotą. Suberkite prieskonius ir palikite patiekalą dviem minutėms pastovėti.
  10. Tuo metu į keptuvę įdėkite likusį sviestą (50 g) ir susmulkintus šalavijo lapelius. Kepkite ant vidutinės ugnies dvi minutes.
  11. Sviestas turi ištirpti, bet nepakeisti spalvos.
  12. Į pašildytą lėkštę sudėkite rizotą, ant viršaus išdėliokite ešerio filė ir apšlakstykite šalavijų aliejumi.
Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder