Omletai mėgstami dėl savo universalumo. Jie puikiai tinka ir pusryčiams, ir lengvai baltyminei vakarienei.
Omletus galima gaminti kaskart su skirtingu įdaru, renkantis vištieną, žuvį ar bet kokias daržoves.
Šefas Jamesas Martinas pasidalijo receptu, kurį išmoko iš „Masterchef“ teisėjos Monikos Galletti.
Reikės:
- Kiaušinių - 6 vnt;
- nesūdyto sviesto - 60 g;
- karštai rūkytos lašišos - 4 skiltelių;
- čederio - 100 g;
- skrudintos duonos.
Be to, reikės greitai paruošti bešamelio padažą:
Reikės:
- pieno - 450 ml;
- nesūdyto sviesto - 50 g;
- miltų - 50 g;
- Dižono garstyčių - 1 valgomasis šaukštas.
Gaminimas:
- Bešamelį pradėkite ruošti kaitindami pieną puode ant silpnos ugnies. Tuo pat metu antrame puode ištirpinkite sviestą ir supilkite miltus, išmaišykite iki vientisos masės.
- Į miltų mišinį supilkite karštą pieną ir toliau maišykite, kol padažas užvirs, tada kaitinkite dar dvi minutes. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, suberkite garstyčias ir atsargiai išmaišykite.
- Į dubenį įmuškite kiaušinius ir atsargiai juos suplakite šakute. Įkaitinkite didelę nepridegančią keptuvę ant vidutinės ugnies. Į keptuvę sudėkite sviestą ir kiaušinius ir atsargiai juos apkepkite, mentele patraukdami šonus link vidurio.
- Kai omletas dar bus šiek tiek skystas, sudėkite lašišą ir užpilkite kreminiu bešameliu. Ant viršaus užbarstykite tarkuoto čederio ir kepkite, kol apskrus. Patiekite su skrudinta duona.
Rašyti komentarą