Dėl tokio laistymo patyrę sodininkai gauna saldžiausius burokėlius

Norint pagerinti burokėlių kokybę ir skonį, reikia naudoti paprastą tirpalą, kuris padarys šakniavaisius labai skanius. 

„Veiksmingiausias būdas padidinti burokėlių saldumą yra boro rūgšties naudojimas. Boro rūgštis turi tiesioginį poveikį cukro kaupimosi procesui šaknyse, jo trūkstant burokėliai dažnai auga blyškūs, su baltais žiedais viduje, turi silpną, vandeningą skonį“, – pažymi sodininkai.

Tirpalui paruošti reikia paimti 1 šaukštelį boro rūgšties be kaupo, iš anksto ištirpinti ją stiklinėje karšto vandens. Po to tirpalą išpilkite į kibirą vandens.

Gautu tirpalu laistykite burokus prie šaknų, kai šakniavaisiai jau pradėjo formuotis. Optimaliai per sezoną atlikite du tokius tręšimus: pirmąjį – liepos viduryje, antrąjį – 10–14 dienų prieš derliaus nuėmimą.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder