„Veiksmingiausias būdas padidinti burokėlių saldumą yra boro rūgšties naudojimas. Boro rūgštis turi tiesioginį poveikį cukro kaupimosi procesui šaknyse, jo trūkstant burokėliai dažnai auga blyškūs, su baltais žiedais viduje, turi silpną, vandeningą skonį“, – pažymi sodininkai.
Tirpalui paruošti reikia paimti 1 šaukštelį boro rūgšties be kaupo, iš anksto ištirpinti ją stiklinėje karšto vandens. Po to tirpalą išpilkite į kibirą vandens.
Gautu tirpalu laistykite burokus prie šaknų, kai šakniavaisiai jau pradėjo formuotis. Optimaliai per sezoną atlikite du tokius tręšimus: pirmąjį – liepos viduryje, antrąjį – 10–14 dienų prieš derliaus nuėmimą.

Rašyti komentarą