Ištirpinkite jį vandenyje - ir burokėliai taps saldūs. Daržininkų auginimo paslaptis

Norint, kad burokėliai būtų saldūs, būtina juos auginti organinių medžiagų turtingoje ir gerai išpurentoje dirvoje, kad į šaknų sistemą patektų pakankamai oro. 

Daržininkų teigimu, molingą dirvą prieš sėjant burokėlius reikia užberti smėliu ir gerai perkasti, antraip šakniavaisiai įgaus kartaus skonio.

Yra dar vienas būdas padidinti burokėlių cukringumą juos auginant. Tam padeda įprasta valgomoji druska.

Norint paruošti druskos tirpalą 1 m² burokėlių laistyti, reikia 10 litrų vandens ištirpinti 1 valgomąjį šaukštelį druskos.

Ir nepamirškite, kad burokėliai labai reiklūs drėgmei sezono pradžioje ir šakniavaisių augimo metu. Jei jis auga sausoje vietoje, šakniavaisiai, kaip ir tankiame dirvožemyje, rūgsta.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder