Kaip auginti sodrius ir kvapnius krapus: patyrusių daržininkų paslaptys

(1)

Kiekvienas krapų augintojas turi savų paslapčių, kaip gauti gausų derlių.

Surinkti patarimai padės jums užauginti vešlius ir kvapnius krapus, kurie bus puikus jūsų patiekalų priedas.

Dirvos paruošimas:

Vietos parinkimas: Sėti krapus geriausia saulėtoje vietoje, purioje dirvoje.

Tręšimas: Rudenį iškaskite dirvą ir patręškite azoto turinčiomis trąšomis (kompostu, mineralinėmis trąšomis).

Prieš sėją: likus 2-3 dienoms iki sėjos gausiai palaistykite dirvą.

Sėjomaina: Laikykitės sėjomainos, t. y. nesėkite krapų toje pačioje vietoje kelerius metus iš eilės.

Mityba:

Karbamidas: prieš sėją dirvą palaistykite karbamido tirpalu (1 šaukštelis į 10 litrų vandens). Procedūrą pakartokite praėjus dviem savaitėms po sudygimo.

Mėšlas: Norint, kad krapai būtų vešlūs, lysvę tręškite krapais, praskiestais vandeniu santykiu 1:10 (0,5 kibiro 1 m²).

Kompostas: vietoj karvės mėšlo galite naudoti kompostą (pusė kibiro 1 m²).

Svarbu:

Nepertręškite augalų, nes dėl to gali sumažėti derlius.

Laistykite krapus laiku, ypač per karščius.

Reguliariai ravėkite piktžoles lysvėse.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder