Kuo pabarstyti česnaką, kad jis ilgiau išsilaikytų: naudinga gyvenimo gudrybė

Nuėmę česnakų derlių visi daržininkai užduoda sau svarbų klausimą: kaip juos laikyti, kad nesugestų iki kito derliaus.

Česnakas yra vienas populiariausių kiekvienos šeimininkės kulinarinių šedevrų ingredientų. Todėl tos šeimininkės, kurios turi daržus, būtinai pasodina šios skanios ir labai naudingos daržovės lysvę. Tačiau ne visiems pavyksta išlaikyti česnakus iki kito derliaus, jie pradeda greitai gesti ir džiūti. Tačiau patyrusios šeimininkės žino šios neįkainojamos daržovės ilgalaikio laikymo paslaptį ir mielai ja dalijasi. Papasakosime, koks nebrangus produktas padės išsaugoti česnakus iki kitos vasaros.

Kaip paruošti česnakus ilgalaikiam saugojimui

Nuėmus česnakų derlių, kyla klausimas, kaip geriausia juos laikyti. Kadangi šviežia daržovė turi drėgną apvalkalą, kuris greitai genda ir pelija, visos galvutės skiltelės pradeda pūti. Svarbiausias žingsnis ruošiant česnakus ilgalaikiam saugojimui bus džiovinimas. Taip, ši procedūra užtrunka šiek tiek laiko, tačiau būtent jos dėka česnakai bus laikomi ištisus metus, nesuges ir nepraras savo skonio bei naudingųjų savybių.

Kaip tinkamai išdžiovinti česnakus po derliaus nuėmimo

Geriausia šakniavaisių galvutes padėti į gerai vėdinamą sausą vietą, kur nepatenka tiesioginiai saulės spinduliai ir lietus. Kad geriau išdžiūtų, galvutes reikia gerai nušluostyti nuo žemės ir pakabinti. Maždaug po dviejų savaičių džiovinimo česnakai bus tinkami laikyti.

Ilgalaikiam česnakų laikymui reikėtų rasti sausą ir gerai vėdinamą vietą. Šakniavaisiai puikiai išsilaikys atviruose induose kambario temperatūroje. Tai gali būti mediniai krepšiai arba kartoninės dėžės.

Nereikėtų česnakų laikyti rūsyje ar šaldytuve, ten jie greitai pradės dygti.

Kuo pabarstyti česnaką, kad jis ilgiau išsilaikytų: naudinga gyvenimo gudrybė

Išradingos šeimininkės pasidalijo greita gudrybe, kuri padės išsaugoti česnakus iki kito derliaus. Galvutes reikėtų pabarstyti miltais. Taip pašalinsite drėgmės perteklių ir išlaikysite juos šviežius iki kito sezono. Prieš dėdami česnakus į krepšelius ar dėžes, pabarstykite juos nedideliu kiekiu paprastų miltų.

Taip pat galite laikyti česnakus, pakabintus pintinėse arba puokštėse. Taip tarp galvučių gerai patenka oras, todėl jos nepradės pelyti ir pūti.

Šaltijis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder