Nepaprasta kavos nauda: kaip paruošti tobulą trąšą orchidėjoms, kad jos žydėtų

„Youtube“ kanalo „HayataDairPüfNoktalar“ autoriai pasidalino patarimu, kaip atgaivinti orchidėjas, kad jos vėl aktyviai formuotų šaknų sistemą ir gausiai žydėtų. Pasirodo, stebuklinga priemonė jau yra jūsų virtuvėje – tai malta kava.

Gėlių augintoja pabrėžė, kad kava yra labai naudinga augalų priežiūrai, nes joje gausu azoto, kalio ir fosforo. Šios maistinės medžiagos yra gyvybiškai svarbios bet kurio augalo, o ypač orchidėjų, sveikatai ir žydėjimui.

Trąšos paruošimas

Paruošti šias trąšas yra itin paprasta:

Vieną valgomąjį šaukštą maltos kavos užpilkite 600 mililitrų verdančio vandens.

Gerai išmaišykite ir palikite tirpalą pastovėti 12 valandų.

Po 12 valandų perkoškite kavos nuovirą, kad jame neliktų tirščių.

Gautą koncentruotą nuovirą praskieskite su 400 mililitrų švaraus vandens.

Trąšos naudojimas

Paruoštą kavos antpilą naudokite taip:

Vienam gėlių vazonui sunaudokite aštuonis valgomuosius šaukštus paruošto skysčio.

Šiuo antpilu orchidėjas laistykite du kartus per mėnesį.

Svarbu atsiminti: Prieš laistydami, būtinai patikrinkite orchidėjos šaknis. Jei jos yra pilkos arba baltos, papildomai nelaistykite. Orchidėjos nemėgsta perteklinės drėgmės ir yra linkusios pūti.

Įspėjimas ir patarimas

Gėlininkė perspėjo: „Būkite atsargūs ir netręškite per dažnai, nes kavoje yra daug rūgšties.“

Ji pridūrė: „Dėl šios trąšos orchidėjos pradės auginti naujas šaknis. Rekomenduoju tai naudoti, jei jūsų orchidėjos nežydi arba neauga.“

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder