Net jei pomidorai pradėjo pūti, derlių galima išsaugoti. Pasigaminkite paprastas trąšas
Pomidorų juodavimo priežastis gali būti virusinė viršūninio puvinio forma, kuri atsiranda trūkstant kalcio. Daržovės nepakankamai pasisavina kalcio dėl karščio, kai mityba iš šaknų į augalą pasiskirsto lėtai.
Antroji priežastis - azoto trūkumas. Todėl svarbu laiku maitinti pomidorus, stebėti laistymą ir pomidorų pavėsį.
Prieš tręšiant būtina atsikratyti pažeistų vaisių. Po to galima pasigaminti vieną iš trijų trąšų.
Tirpalas kalcio chlorido pagrindu. Vieną kalcio chlorido ampulę (5 ml) praskieskite 5 litrais vandens. Šiuo tirpalu apipurkškite augalus.
Kalcio sulfato tirpalas. Ištirpinkite 10 g kalcio sulfato 10 litrų vandens. Šiuo tirpalu vakare arba anksti ryte apdorokite pomidorų lapus.
Tręšimas pelenų pagrindu. Į tuščią kibirą supilkite stiklinę medžio pelenų, užgesinkite juos stikline 9 % acto ir užpilkite 10 litrų vandens. Šiuo tirpalu laistykite pomidorus po šaknimis.
Šaltinis: gordonua.com
Rašyti komentarą