Palaistykite česnaką ir svogūnus šiuo skysčiu – ir geltoni lapai po dviejų dienų taps žali
Kaip apdoroti česnaką ir svogūnus, kad geltoni lapai per 2 dienas taptų žaliais
Paprastai česnakai ir svogūnai pagelsta, kai jiems trūksta trąšų. Jei jų šaknims nepakanka naudingų medžiagų kiekio, antžeminė dalis pradeda „badauti“ ir gelsta.
Norint grąžinti daržovių kultūroms jėgą, reikia jas papildyti tinkamomis trąšomis. Būtent jos padės greitai atgaivinti svogūnus ir česnakus.
Trąšų paruošimas
Trąšoms paruošti reikės šaukštelio kalcio nitrato, šaukšto amoniako, šaukšto sausų garstyčių ir 10 litrų šilto vandens. Visas sudedamąsias dalis reikia kruopščiai išmaišyti iki visiško ištirpimo ir palikti valandai.
Kaip teisingai naudoti paruoštas trąšas
Gautu tirpalu reikia gausiai palaistyti svogūnus ir česnakus prie šaknų, kad greitai pašalintumėte problemą. Tręšti rekomenduojama po lietaus, kai dirva yra pakankamai drėgna. Arba prieš tręšiant gausiai palaistykite lysves.
Rezultato nereikės ilgai laukti
Jau po dviejų dienų geltoni lapai įgaus sodrią žalią spalvą, o svogūnai ir česnakai pradės aktyviai augti ir formuoti didelius galvutes. Šis tręšimas gali išgelbėti net labai sergančias daržoves.

Rašyti komentarą