Palaistykite česnaką ir svogūnus šiuo skysčiu – ir geltoni lapai po dviejų dienų taps žali

Svogūnų ir česnakų lapų pageltimas pavasario pabaigoje – tai labai dažna problema, su kuria susiduria daugelis patyrusių daržininkų. Taip, tai gana nemalonus vaizdas, tačiau nereikia nusiminti, nes problemą galima gana lengvai išspręsti, jei laiku padėsite daržovėms. Šis būdas padės atgaivinti net labai silpnus augalus ir grąžins svogūnų bei česnako lapams gyvą žalią spalvą ir sveiką išvaizdą.

Kaip apdoroti česnaką ir svogūnus, kad geltoni lapai per 2 dienas taptų žaliais

Paprastai česnakai ir svogūnai pagelsta, kai jiems trūksta trąšų. Jei jų šaknims nepakanka naudingų medžiagų kiekio, antžeminė dalis pradeda „badauti“ ir gelsta.

Norint grąžinti daržovių kultūroms jėgą, reikia jas papildyti tinkamomis trąšomis. Būtent jos padės greitai atgaivinti svogūnus ir česnakus.

Trąšų paruošimas

Trąšoms paruošti reikės šaukštelio kalcio nitrato, šaukšto amoniako, šaukšto sausų garstyčių ir 10 litrų šilto vandens. Visas sudedamąsias dalis reikia kruopščiai išmaišyti iki visiško ištirpimo ir palikti valandai.

Kaip teisingai naudoti paruoštas trąšas

Gautu tirpalu reikia gausiai palaistyti svogūnus ir česnakus prie šaknų, kad greitai pašalintumėte problemą. Tręšti rekomenduojama po lietaus, kai dirva yra pakankamai drėgna. Arba prieš tręšiant gausiai palaistykite lysves.

Rezultato nereikės ilgai laukti

Jau po dviejų dienų geltoni lapai įgaus sodrią žalią spalvą, o svogūnai ir česnakai pradės aktyviai augti ir formuoti didelius galvutes. Šis tręšimas gali išgelbėti net labai sergančias daržoves.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder