Pagardinkite šiuo tirpalu braškes gegužės pabaigoje – jos bus neįtikėtinai saldžios
Braškės bus saldžios kaip medus – tiesiog palaistykite krūmus šiuo tirpalu. Nustebsite, kaip labai gali pasikeisti uogų skonis.
Trąšų paruošimas
10 l šilto vandens ištirpinkite pusę arbatinio šaukštelio boro rūgšties ir penktąją arbatinio šaukštelio mangano dalį.
Viską kruopščiai išmaišykite, kol mišinys taps vienalytis.
Po to įpilkite tris šaukštus amoniako ir 10 lašų jodo. Išmaišykite.
Leiskite tirpalui atvėsti.
Naudojimas
Braškės šiuo tirpalu reikia laistyti iškart, kai jis atvės. Jei paliksite jį kelioms valandoms, jis bus mažiau veiksmingas.
Po kiekvienu braškių krūmu reikia įpilti 0,5 l šio tirpalo.
Tai galima daryti tik vieną kartą per sezoną – gegužės pabaigoje arba birželio pradžioje, kai uogos pradeda bręsti.
Toks tirpalas ne tik padidins braškių saldumą, bet ir jų atsparumą įvairioms ligoms.
Šaltinis: gordonua.com

Rašyti komentarą