Pagardinkite šiuo tirpalu braškes gegužės pabaigoje – jos bus neįtikėtinai saldžios

Kad braškės būtų saldžios ir didelės, sodininkai jas laisto trąšomis, pagamintomis iš boro rūgšties ir mangano. Kaip paruošti šias trąšas.

Braškės bus saldžios kaip medus – tiesiog palaistykite krūmus šiuo tirpalu. Nustebsite, kaip labai gali pasikeisti uogų skonis.

Trąšų paruošimas

10 l šilto vandens ištirpinkite pusę arbatinio šaukštelio boro rūgšties ir penktąją arbatinio šaukštelio mangano dalį.

Viską kruopščiai išmaišykite, kol mišinys taps vienalytis.

Po to įpilkite tris šaukštus amoniako ir 10 lašų jodo. Išmaišykite.

Leiskite tirpalui atvėsti.

Naudojimas

Braškės šiuo tirpalu reikia laistyti iškart, kai jis atvės. Jei paliksite jį kelioms valandoms, jis bus mažiau veiksmingas.

Po kiekvienu braškių krūmu reikia įpilti 0,5 l šio tirpalo.

Tai galima daryti tik vieną kartą per sezoną – gegužės pabaigoje arba birželio pradžioje, kai uogos pradeda bręsti.

Toks tirpalas ne tik padidins braškių saldumą, bet ir jų atsparumą įvairioms ligoms.

Šaltinis: gordonua.com

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Sidebar placeholder