Palaistykite česnaką ir svogūnus šiuo skysčiu – ir geltoni lapai po dviejų dienų taps žali
(13)„Česnako svogūnėlis susiformuoja tuo pat metu, kai auga augalo lapai.
Vasaros viduryje iš antžeminės česnako dalies į svogūnėlį pradeda palaipsniui nutekėti maisto medžiagos.
Tačiau lapai nesensta ir nemiršta taip intensyviai, kaip, pavyzdžiui, svogūnų.
Cesnakų lapai pradeda greičiau trauktis, o svogūnėlių formavimasis pagreitėja", - rašoma internetinėje svetainėje.
Daržininkai taip pat teigia, kad jei česnakų lapus surišite į mazgą, galvutės užaugs didesnės ir ilgiau išsilaikys.
Kaip surišti
Česnakų lapelius reikėtų surišti praėjus kelioms savaitėms užaugus lapams .
Mazgas formuojamas iš viršutinių česnako lapų.
Jei jie labai ilgi, vietoj vieno mazgo galima surišti du.
Per stipriai netraukite lapų ir jų nelaužykite, kad nepažeistumėte antžeminės dalies.

Rašyti komentarą