© Freepik nuotr.
„Po šių trąšų braškės derės taip gausiai, kad nespėsite jų nuskinti.“ Tai darykite po karštų dienų
Norėdami tręšti braškes, pasiruoškite:
- 1 puodelį persijotų pelenų;
- 2 g kalio permanganato
- 2 g boro rūgšties (miltelių);
- 1 šaukštelį jodo.
Tirpalo paruošimas
- Pelenus užpilkite 2 litrais verdančio vandens ir palaukite, kol tirpalas atvės.
- Ištirpusius pelenus perkoškite į 10 litrų kibirą su vandeniu.
- Įpilkite kalio permanganato, boro rūgšties ir jodo.
- Vakare braškes purkškite tol, kol lapai visiškai sudrėks.
Ši trąša ne tik prisotina braškes mikro- ir makroelementais, bet ir sėkmingai kovoja su kenkėjais.
Šaltinis: www.gordonua.com
Rašyti komentarą