Morkos

Ši natūrali trąša „daro tikrus stebuklus" ir yra 10 kartų naudingesnė už bet kokias kitas trąšas

Daržovių augintoja papasakojo, kaip gelbsti silpnus augalus. Ji papasakojo apie organines trąšas iš išrūgų, kuriomis vasarą tręšiami svogūnai, ridikėliai, burokėliai, morkos, taip pat rožės ir bijūnai.

Pasak vaizdo įrašo autorės, išrūgų tirpalas yra „10 kartų sveikesnis už bet kokias trąšas ir daro stebuklus su augalais“. 

„Išrūgose yra azoto, kalcio, kalio ir fosforo, taip pat pieno rūgšties bakterijų. Išrūgomis maitinami ir atgaivinami nuvytę ir nusilpę augalai", - pažymėjo sodininkė.

Ji pridūrė, kad pieno rūgšties bakterijos labai gerai veikia, kai nėra saulės, nes saulėje jos žūsta.

Todėl laistyti augalus maitinamuoju tirpalu reikėtų vakare arba esant debesuotam orui.

Tirpalo paruošimas

  1. Ištirpinkite 1 litrą išrūgų 9 litruose vandens.
  2. Sumaišykite ir palaistykite augalus.
  3. Prieš tręšdami lysves palaistykite švariu vandeniu, kad nepažeistumėte šaknų sistemos.
  4. Laistymą reikėtų pakartoti po savaitės.

Vaizdo įrašo autorius įspėjo, kad išrūgų tirpalu laistyti paprikas ir baklažanus draudžiama, kitaip jie gali žūti.

Organizatorių nuotr.

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder