Vapsvos nekenks vynuogėms, jei naudosite patikrintą itališką masalų metodą

Vyndariai vapsvoms atbaidyti naudoja daugybę metodų: gamina maišelius kekėms, gaudykles, jaukus, purškia vynuoges skystais dūmais, naikina vapsvų lizdus dichlofosu iš skardinės, tada sandariai uždaro įėjimą į lizdą skuduru, išmirkytu aerozolyje.

Labai veiksminga naudoti montavimo putas, kuriomis „išpučiamos“ visos nereikalingos skylės poliuose, taip pat galimų vapsvų įsikūrimo vietos.

Kovojant su vapsvomis veiksmingi yra spąstai-gaudyklės, pagaminti iš plastikinių butelių su medaus arba fermentuotos uogienės tirpalu.

Italijoje tokios gaudyklės užkraunamos specialiais preparatais:

  1. 500 ml alaus ir 2 šaukštai cukraus;
  2. 3 šaukštai cukraus arba medaus, 50-70 ml vyno acto, 0,5 l vandens;
  3. saldus baltasis vynas su 20-30 ml mėtų sirupo.

Tokių gaudyklių trūkumas yra tas, kad jas reikia periodiškai valyti nuo negyvų vabzdžių ir atnaujinti masalą.

Galima naudoti nuodingus jaukus.

Į butelio dugną įdedamos kelios šakelės, kuriomis vapsvos nusileidžia prie jauko.

Į vieną iš pirmiau minėtų tirpalų pridedama „Actara“.

Po kurio laiko vapsvos žūsta, spėjusios išskristi iš spąstų, todėl jų valyti nereikia.

Taip pat galite po vynuogėmis ištiesti plėvelę ir ant jos padėti sutrintų kriaušių, slyvų, nupurkštų insekticidais.

Arba ant linoleumo gabalėlių užtepkite nedžiūstančių klijų, ir pabarstykite juos smulkintomis vynuogių uogomis.

Šaltinis: www.gordonua.com

Redakcija už trečiųjų šalių informacijos patikimumą netasako

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder