Sriubos yra itin sveiki patiekalai mūsų organizmui, nors jos ir gerai pasotina, bet neprideda papildomų kilogramų.
Tačiau yra penkios sveikiausios sriubos, kurias gydytojai rekomenduoja valgyti reguliariai, kad išsaugotumėte gerą sveikatą ir gerą fizinę formą.
Kurios sriubos yra sveikiausios: jos tikrai turėtų būti jūsų mityboje
Tokiuose pirmuosiuose patiekaluose yra daug vitaminų, mineralų ir antioksidantų, jie labai sotūs, bet visiškai nekenkia jūsų figūrai.
Jos taip pat padeda drėkinti organizmą, palaikyti tinkamą skysčių kiekį ir neleidžia atsirasti kūno patinimams.
Vištienos sultinys. Tai bene populiariausia sriuba, kuri vertinama ne tik dėl skonio, bet ir dėl nepaprastos naudos.
Sultinys stiprina imuninę sistemą ir atstato organizmo jėgas po ligos, jį gali vartoti ir suaugusieji, ir vaikai, be to, jis yra visiškai saugus.
Ši sriuba kontroliuoja svorį, skatina atjaunėjimą ir ląstelių regeneraciją. Ir visa tai dėl joje esančių baltymų, antioksidacinių junginių ir vitaminų, kuriuos „dovanoja“ daržovės ir mėsa.
Jūros žuvų sriuba. Ši sriuba prisotina organizmą pakankamu kiekiu mineralinių medžiagų - geležies, cinko ir fluoro, kurių yra raudonojoje žuvyje.
Žuvies sriuboje taip pat gausu omega-3 riebalų rūgščių, o šių junginių organizmas gali gauti tik iš maisto.
Omega-3 naudingos, nes padeda gerinti širdies ir kraujagyslių sistemos, smegenų ir nervų sistemos sveikatą.
Daržovių sriuba naudinga sveikatai dėl joje esančių vitaminų ir mineralinių medžiagų.
Šie mikroelementai stiprina imuninę sistemą, suteikia organizmui energijos, palaiko širdies, odos, akių ir žarnyno sveikatą.
Barščiai. Mitybos specialistai barščius vadina subalansuota sriuba, nes joje yra baltymų, sudėtinių angliavandenių, skaidulinių medžiagų ir sočiųjų riebalų.
Tačiau gydytojai nerekomenduoja valgyti barščių, virtų riebiame sultinyje, žmonėms, sergantiems širdies ir kraujagyslių ligomis.
Tačiau liesas šio patiekalo variantas yra saugus visiems, be to, jis padeda numesti svorio, jei to reikia.
Lengva grybų sriuba naudinga, nes joje yra pakankamai skaidulinių medžiagų, B grupės vitaminų ir magnio.
Šios medžiagos teigiamai veikia širdies, kraujagyslių ir nervų sistemos veiklą.
Rašyti komentarą