Pasirodo, apelsino žievelė yra net sveikesnė už patį vaisių, todėl jos neišmeskite.
Papasakosime, kokia yra apelsino žievelės nauda ir kaip iš jos pasigaminti gydomosios arbatos.
Kodėl nereikėtų išmesti apelsino žievelės
Beveik visi žmonės, kurie valgo apelsiną, išmeta žievelę, valgo tik minkštimą arba iš vaisiaus išspaudžia sultis.
Tačiau tai neteisinga, nes naudingiausia apelsino dalis nepanaudojama, o tiesiog išmetama į šiukšlių dėžę.
Apelsino žievelėje yra dvigubai daugiau vitamino C, flavonoidų, fenolinių junginių ir antioksidantų nei minkštime.
Apelsino žievelėje taip pat yra augalinių skaidulų, kurios padeda gerinti virškinimą ir skatina medžiagų apykaitą.
100 g žievelės yra 136 mg vitamino C, minkštime - 69 mg, o šviežiame - tik 60 mg.
Apelsinų žievelės turi gydomąjį poveikį, nes gali kompensuoti vitaminų trūkumą organizme, užkerta kelią vitaminų trūkumui, apsaugo nuo virusų ir kvėpavimo takų ligų.
Be to, apelsinų žievelės stimuliuoja žarnyną ir skrandį bei palaiko širdies ir kraujagyslių sistemos veiklą.
Kaip pasigaminti gydomosios apelsinų žievelių arbatos
Norėdami pasigaminti gėrimą, surinkite ir išdžiovinkite apelsinų žieveles arba naudokite šviežias.
Puode užvirinkite litrą vandens, įdėkite vieno apelsino žievelę, pavirkite vieną minutę ir nukelkite nuo ugnies.
Į arbatą galite įberti šiek tiek cinamono ir gvazdikėlių, kad sustiprintumėte skonį. Palikite gėrimą 15 minučių užvirti ir išgerkite.
Ši arbata padės sustiprinti imuninę sistemą šaltuoju metų laiku. Gėrimas bus labai naudingas norintiems numesti svorio, nes jis pagreitina medžiagų apykaitą, neleidžia augti pertekliniam riebaliniam audiniui.
Dėl antioksidantų ir vitamino C kiekio apelsinų gėrimas padės atjaunėti ir išlyginti smulkias linijas bei raukšles.
Rašyti komentarą