Pasirodo, apelsino žievelė yra net naudingesnė nei pats vaisius, todėl nereikia jos išmesti.
Papasakosime jums apie apelsinų žievelių naudą ir kaip iš jų pasigaminti gydomosios arbatos.
- Pavojingiausia "trijulė": gydytojai pasakoja, ko negalima derinti prie kavos
- Graikinių riešutų vartojimas turi stiprų poveikį vienam organui
- Vitaminų perdozavimo grėsmės: nežaiskite vaistininkų patys
Kodėl negalima išmesti apelsino žievelės
Beveik visi žmonės, kurie valgo apelsiną, išmeta žievelę, valgo tik minkštimą arba iš vaisiaus išspaudžia sultis.
Tačiau tai neteisinga, nes naudingiausia apelsino dalis nepanaudojama, o tiesiog išmetama į šiukšlių dėžę.
Apelsino žievelėje yra dvigubai daugiau vitamino C, flavonoidų, fenolinių junginių ir antioksidantų nei minkštime.
Apelsino žievelėje taip pat yra augalinių skaidulų, kurios padeda gerinti virškinimo procesus ir skatina medžiagų apykaitą. 100 g žievelės yra 136 mg vitamino C, minkštime - 69 mg, o sultyse - tik 60 mg.
Apelsinų žievelės turi gydomąjį poveikį, nes gali kompensuoti vitaminų trūkumą organizme, užkerta kelią avitaminozei, saugo nuo virusų ir kvėpavimo takų ligų.
Be to, apelsinų žievelės stimuliuoja žarnyną, skrandį ir palaiko širdies ir kraujagyslių sistemą.
Kaip paruošti vaistinę apelsinų žievelių arbatą
Gėrimui reikia surinkti ir išdžiovinti apelsinų žieveles, galite naudoti šviežias.
Puode užvirinkite litrą vandens, į jį įdėkite vieno apelsino žievelę, pavirkite vieną minutę ir nukelkite nuo ugnies. Į arbatą galite įberti šiek tiek cinamono ir gvazdikėlių, kad sustiprintumėte skonį, palikite gėrimą 15 minučių pritraukti ir galite vartoti.
Tokia arbata padės sustiprinti imunitetą šaltuoju metų laiku.
Gėrimas bus labai naudingas norintiems numesti svorio, nes greitina medžiagų apykaitą, neleidžia kauptis pertekliniam riebaliniam audiniui.
Dėl sudėtyje esančių antioksidantų ir vitamino C apelsinų gėrimas padės atjaunėti ir išlyginti smulkias raukšleles.
Šaltinis: tsn.ua
Rašyti komentarą