Ar medaus dėjimas į karštą arbatą yra naudingas ir kaip jis veikia sveikatą?

(3)

Arbatą mėgsta ir geria beveik visi, ypač kai lauke šaltas ruduo. Yra daugybė arbatos rūšių, tinkančių kiekvienam skoniui. Gėrimo skonį ir aromatą galima praturtinti prieskoniais, citrusiniais vaisiais arba medumi, - rašo korrespondent.one.

Tačiau dėl pastarojo yra daug abejonių.

Pavojinga ar ne

Populiarus mitas, kad medus, ilgą laiką kaitinamas arba veikiamas karšto skysčio, beveik iš karto praranda savo naudingąsias savybes.

Kai kurie netgi teigia, kad medaus kaitinimas iš tikrųjų gali paskatinti toksinų gamybą.

Šie teiginiai yra ginčytini, nes yra jų paneigimų.

Kaip tinkamai dėti medaus į arbatą

Nepaisant to, kad kaitinamas medus netampa nuodais, jis gali prarasti didelę dalį maistingųjų medžiagų.

Tačiau į arbatą galite drąsiai dėti medaus.

Puikus imuniteto stiprintojas yra medus, kurio galima dėti į šviežiai užplikytą atvėsintą arbatą ir derinti su kitomis arbatomis.

Medaus nereikėtų dėti į labai karštą arbatą, bet nedidelėmis porcijomis, ir jį reikėtų valgyti užkandžiaujant.

Medus gali pakenkti net ir be arbatos.

Nepamirškite medaus paros normos.

Nepatartina persistengti į arbatą įpilti per daug.

Reikėtų nepamiršti, kad medus yra kaloringas produktas, o didelės jo porcijos gali sukelti alerginę organizmo reakciją.

Arbata su bičių nektaru, kaip ir bet koks saldus produktas, odontologų patikinimu, prisideda prie ėduonies atsiradimo.

Todėl, kai tik įmanoma, visada valykite dantis arba skalaukite burną švariu vandeniu - taip gerokai sumažinsite cukraus kiekį.

medus
 

Jei patiko straipsnis, nepamirškite pasidalinti su draugais Facebook!

Taip pat skaitykite:

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder