Ukrainiečiai iš kartos į kartą perduoda sodraus skysčio receptus.
Tačiau tik nedaugelis žino, ar būtina iš mėsos išpilti pirmąjį sultinį.
Ar reikia nusunkti pirmąjį sultinį iš vištienos filė: kulinarų nuomonė
Kulinarai teigia, kad gaminant mėsą (vištieną ar bet kurią kitą) nereikia nusunkti pirmojo sultinio.
Kartu prarandamas patiekalo sodrumas, nes pirmajame skystyje yra sultinio, suteikiančio patiekalui ypatingą skonį.
Kai kuriuos žmones gali išgąsdinti baltos putos, kurios gali atrodyti gana neestetiškai.
Ji pradeda formuotis paviršiuje beveik iš karto po to, kai vanduo užverda.
Todėl daugelis žmonių pirmąjį sultinį nusunkia. Tačiau, pasak specialistų, putos - tai koaguliuojantys baltymai.
Jei jums nepatinka putojančio sultinio išvaizda, mėsą reikia panardinti į jau užvirusį vandenį.
Tokiu būdu baltymai koaguliuos tiesiai mėsos viduje. Net jei atsiras putų, jos bus labai mažos.
Be to, prieš pat verdant virėjai pataria į sultinį įdėti visą arba pusę svogūno.
Tada visi baltymai prilips prie jo, o pati daržovė suteiks patiekalui sodrų skonį. Išvirus jį galima tiesiog išimti ir išmesti.
Mitybos specialistai yra kiek kitokios nuomonės. Jie mano, kad jei sultinį ruošiate iš parduotuvėje pirktos vištienos, pirmąjį sultinį būtina nusunkti.
Specialistai teigia, kad su šiuo skysčiu atsikratysite daugumos riebalų, purinų, antibiotikų, nitratų ir radionuklidų.
Jei esate tikri, kad vištiena yra naminė, pirmojo vandens nusunkti nereikia.
Tačiau jei sriubą verdate pagyvenusiems žmonėms ar vaikams, geriau nusunkti pirmąjį sultinį.
Tada patiekalas geriau įsigeria.
Rašyti komentarą