Cholesterolio kiekio mažinimas naudojant šį įprastą maisto produktą

(1)

Tai, ką valgome, gali turėti įtakos mūsų cholesterolio kiekiui - tiek gerojo (DTL), tiek blogojo.

Tai, ką valgome, gali turėti įtakos mūsų cholesterolio kiekiui - tiek gerojo (DTL), tiek blogojo.

„Kaip kardiologas visada sakau pacientams, kad MTL („blogojo“) cholesterolio mažinimas gali padėti išvengti širdies ir kraujagyslių ligų, o maistinė medžiaga Nr. 1, kuri gali padėti, yra skaidulos.

Daugelyje maisto produktų yra tirpių skaidulų, kurios virškinimo sistemoje suriša cholesterolį ir ištraukia jį iš organizmo, kol jis dar nepateko į kraujotaką“, - sako Elizabeth Klodas, MD, FACC, per CNBC.

„Amerikos širdies asociacija rekomenduoja per dieną suvartoti ne mažiau kaip 25 gramus maistinių skaidulų.

Deja, dauguma amerikiečių - 95 proc. suaugusiųjų ir vaikų - jų vartoja nepakankamai.“

Taigi kaip į savo mitybą įtraukti daugiau skaidulinių medžiagų? Štai 7 maisto produktai, kuriuose gausu skaidulų ir kurie gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį.

Pupelės

Pupelės yra gausus tirpių skaidulų šaltinis. „Be to, jas organizmas virškina ilgiau, todėl po valgio ilgiau jaučiatės sotūs“, - teigia ‚Harvard Health‘.

„Tai viena iš priežasčių, kodėl pupelės yra naudingas maistas žmonėms, norintiems numesti svorio.

Pupelės yra labai universalus maistas, nes jų pasirinkimas labai platus - nuo pupelių ir pupelių inkstų iki lęšių, garbanžų, juodųjų žirnių ir kitų - ir jų paruošimo būdų.“

Avižos

Avižos yra universalios ir kupinos skaidulinių medžiagų. „Savo virtuvėje visuomet turiu avižų atsargų ir paprastai suvalgau pusę puodelio per dieną, - sako daktaras Klodas.

„Jose ne tik gausu skaidulinių medžiagų, bet ir antioksidantų, įskaitant tuos, kurie padeda gerinti kraujagyslių veiklą ir mažinti kraujospūdį.

Avižos puikiai tinka žalios, kaip maltų riešutų granolos dalis, kuria galima apibarstyti jogurtą, arba virtos ir patiekiamos su mėlynėmis ir cinamonu.“

Nekrakmolingos daržovės - tai špinatai, brokoliai, Briuselio kopūstai, kopūstai ir žiediniai kopūstai.

„Šios daržovės palaiko visus tikslus, kurių siekiame, - Klivlendo klinikai sako Julia Zumpano, RD, LD.

„Padidinus nekrakmolingų daržovių kiekį ir sumažinus valgomo krakmolo (pavyzdžiui, ryžių, bulvių, makaronų ir duonos) kiekį, taip pat galima sumažinti trigliceridų (kraujo riebalų, panašių į cholesterolį) kiekį, kurių padidėjęs kiekis gali būti toks pat rizikingas širdies ligoms išsivystyti.“

Rukola

Rukola yra skani ir puikus salotų pagrindas. „Visų formų ir dydžių lapiniai žalumynai turėtų būti įtraukti į mūsų kasdienę mitybą, - sako daktaras Klodas.

„Mėgstu rukolą dėl jos pipirų skonio. Du puodeliai rukolos gali suteikti vieną gramą skaidulinių medžiagų ir tik 10 kalorijų.

Rukola yra puikus beta karotino, kuris virsta vitaminu A, šaltinis. Tai labai svarbu geram regėjimui, stipriai imuninei sistemai ir sveikai odai.“

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder