
Daug kartų padidina vėžio riziką - maisto produktai, kuriuos geriau išbraukti iš savo raciono
(1)Jos nuomone, raudonos mėsos reikėtų valgyti ne dažniau kaip du kartus per savaitę, o saldžiųjų gėrimų visiškai atsisakyti, pakeičiant juos vandeniu ir nesaldinta arbata, rašo „Verywellhealth". Tai padės ne tik sumažinti vėžio riziką, bet ir išvengti nutukimo bei diabeto, teigia gydytoja.
Kelno sporto ir ortopedijos klinikos chirurgas Oliveris Tobolskis pusryčiams renkasi makadamijas, kuriose gausu baltymų ir omega-3 bei omega-6 riebalų rūgščių. Pietums jis renkasi kalakutienos salotas, o vakarienei gali suvalgyti viso grūdo makaronų. Visą dieną jis geria daug vandens.
Gastroenterologė Dagmar Meinz pataria pirmenybę teikti daržovėms, nes vaisiuose yra daug fruktozės. Per didelis jų vartojimas gali padidinti riziką susirgti kepenų suriebėjimo liga.
Gydytojai vieningai rekomenduoja mažinti riebios mėsos, ypač kiaulienos, vartojimą, nes ji gali sukelti uždegimą. Taip pat svarbu iki minimumo sumažinti cukraus kiekį maiste. Naudinga laikytis „švarios mitybos“ principų, pirmenybę teikiant natūraliems produktams be dirbtinių priedų ir minimaliai apdorotam maistui.
Ekspertai mano, kad į racioną verta įtraukti daugiau sezoninių vaisių ir daržovių, o raudonos mėsos kiekį reikėtų apriboti iki 500 g per savaitę.
Redakcija „Kursor“ pranešė, kad Izraelio mokslininkai padarė proveržį gydant vėžį. Vėžiu sergantiems pacientams išbandomi pirmieji pasaulyje „kompiuterizuoti“ antikūnai, pagaminti Izraelyje.
Rašyti komentarą