Ekspertas pasakoja, kokio maisto geriausia vengti kurortuose, kuriuose „viskas įskaičiuota"
„Global Work and Travel“ ekspertė Jessie Chambers ragina turistus būti labai atsargius maitinantis kurortų viešbučiuose, jei nenorite turėti sveikatos problemų.
„Žmonės mano, kad ledas yra pavojingas, bet iš tiesų jis dažnai yra saugesnis už daugelį patiekalų.
Dauguma „viskas įskaičiuota“ kurortų dabar naudoja filtruotą arba buteliuose parduodamą vandenį ledui gaminti, o esant žemai temperatūrai žarnyno bakterijos neišgyvena. Daug didesnė tikimybė susirgti nuo šaltų salotų su makaronais arba ilgai stovėjusios ryžių lėkštės“, – cituoja kelionių ekspertę leidinys „Daily Express".
Tuo pačiu ji įspėja, kad bendrų stalo įrankių naudojimas maistui įsidėti padidina susirgimo riziką, taip pat kaip ir per aukšta patalpos temperatūra.
„Visada rinkitės šviežiai paruoštus patiekalus ir naudokitės švediško stalo paslaugomis ne piko metu, kai lankytojų yra daugiausia“, – pataria Chambers.
Ji išskyrė penkis netikėtus produktus, kurie dažnai sukelia apsinuodijimus maistu užsienyje:
Iš anksto supjaustyti vaisiai ir salotos – gali atrodyti naudingi, bet jei jie nuplauti nešvariu vandeniu, jie gali platinti žarnyno bakterijas.
Virti ryžiai ir makaronai – krakmolingi produktai, palikti kambario temperatūroje, yra ideali terpė bakterijoms daugintis.
Šalta mėsa ir minkšti sūriai – jei jie nėra tinkamai atšaldyti, jie dažnai sukelia ligas.
Padažai ir padažai karštose padėkluose – jei jie nėra laikomi karšti, jie tampa bakterijų šaltiniu.
Kreminiai desertai, tokie kaip kreminiai pyragaičiai ar tiramisu – atrodo saugūs, bet gali greitai sugesti, kai yra pašildomi.

Rašyti komentarą