Europoje jo atsisakoma: kas yra šis populiarus produktas ir kodėl jis pavojingas

Pyragai, kompotai ir konservai su rabarbarais yra itin paplitę, tačiau europiečiai šio žolinio augalo atsisako.

Kodėl Europos šalyse su bet kokiais patiekalais su rabarbarais elgiamasi itin atsargiai?

Viskas dėl didelės oksalo rūgšties koncentracijos, kuri yra pagrindinė inkstų akmenų atsiradimo priežastis.

Kaupdamasi organizme, ši rūgštis gali palaipsniui didinti inkstų akmenligės riziką.

Gydytojai rekomenduoja atsargiai vartoti rumbarbarą, ypač vyresnio amžiaus žmonėms arba tiems, kurie jau serga kokia nors inkstų liga ar kuriems jau diagnozuota akmenligė.

Nesigydykite savarankiškai; prieš įtraukiant į savo mitybą rabarbarus, geriau pasikonsultuoti su gydytoju.

Nepaisant to, kad rabarbarų sudėtyje yra daug oksalo rūgšties, šiame augale taip pat yra maistingųjų medžiagų, pavyzdžiui, kalio, magnio ir vitamino C, kurie atlieka svarbų vaidmenį palaikant sveikatą.

Didžiausias oksalo rūgšties kiekis randamas rabarbarų lapuose. Todėl gaminant maistą rekomenduojama naudoti tik stiebus. Stenkitės įsiklausyti į savo organizmą, kad laiku pajustumėte nemalonius simptomus.

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder