Įvardytas sveikiausias pasaulyje produktas: jaunina, mažina kraujospūdį, stiprina dantis ir kaulus

(1)

Rauginti maisto produktai pasižymi antioksidacinėmis savybėmis, todėl gali apsaugoti nuo daugelio ligų.

Tai miso pasta, kurią mėgsta visi azijiečiai. Ši sojų pasta laikoma vienu sveikiausių ir maistingiausių produktų pasaulyje.

Tai fermentuotos sojų pupelės, kurių galima dėti į kitus patiekalus, kad pagerėtų jų skonis, arba valgyti su duona.

Papasakosime, iš ko gaminama miso pasta, kokia jos nauda sveikatai ir kaip geriausia ją valgyti.

Iš ko susideda miso pasta?

Nors pats produktas pasižymi giliu, daugialypiu skoniu, jam pagaminti reikia tik kelių ingredientų.

Sudėtis:

  • sojos pupelės
  • vanduo
  • druska
  • koji grybelis;
  • kviečiai arba ryžiai.

Norint pasigaminti miso pastą, pirmiausia reikia išvirti ryžius arba kviečius ir pupeles, tada viską sumaišyti, įberti druskos ir grybelių, kad pagreitėtų fermentacijos procesas, ir palikti fermentuotis šešis mėnesius.

Po šešių mėnesių paruošta miso pasta pasterizuojama ir supakuojama.

Kokia miso pastos nauda ir kodėl turėtumėte ją valgyti kasdien?

Miso pasta laikoma vienu sveikiausių maisto produktų pasaulyje. Sojos pupelių pasta gali atjauninti, padėti numesti svorio, sumažinti kraujospūdį, cukraus ir blogojo cholesterolio kiekį kraujyje bei sustiprinti imuninę sistemą. Gydytojai rekomenduoja ją valgyti kasdien.

Kokia yra kita miso pastos nauda?

  • Dėl sudėtyje esančių antioksidantų ji apsaugo nuo vėžio.
  • Atjaunina organizmą, nes apsaugo nuo senėjimo iš vidaus.
  • Padeda išvalyti žarnyną nuo toksinų.
  • Skatina greitą svorio kritimą.
  • Didina organizmo atsparumą virusinėms ligoms.
  • Užkerta kelią uždegiminiams procesams organizme.
  • Aktyvina smegenų funkciją, saugo nuo senatvinių ligų.
  • Lengvina menopauzės simptomus.
  • Mažina kraujospūdį.
  • Palaiko tinkamą cholesterolio kiekį kraujyje.
  • Stiprina širdį, kraujagysles ir kaulinį audinį.
  • Gydytojai rekomenduoja šį produktą valgyti visiems, kurie serga diabetu, ateroskleroze, vėžiu, demencija, hipertenzija, skrandžio opomis ir nutukimu.

Kur dėti sojų miso pastos

  • Miso sriuba. Tai pagrindinė šios pastos paskirtis. Miso sriuba yra mėgstamiausi visų japonų pusryčiai.
  • Kitos sriubos - su šiuo ingredientu bet kuri sriuba bus soti ir skani.
  • Ryžių kukulių įdaras. Pasta kartu su žaliaisiais svogūnais dedama į ryžių kamuoliukų - onigiri - įdarą.
  • Salotų padažas. Sumaišykite pastą su citrinos sultimis ir įmaišykite į daržovių salotas su agurkais, ridikėliais ir žolelėmis.
  • Konservavimas. Pastos ir citrinos sulčių mišinys taip pat naudojamas naminių daržovių ir salotų skoniui pagerinti.
  • Kepant patiekalus. Miso pasta kepant sukuria apetitą žadinantį glajų, todėl geriausiai tinka kepti antis, vištieną, žuvį ir baklažanus.
  • Tepama ant duonos. Produktą galima naudoti sumuštiniams su įvairiais įdarais gaminti.
  • Baltoji miso pasta puikiai pakeičia sviestą ir grietinę. Jos dedama į garnyrus, kad patiekalui suteiktų sodrų kreminį skonį.

Pastą labai mėgsta veganai ir laktozės netoleruojantys žmonės.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder