Įvardyti du populiarūs patiekalai, kurie valgomi karšti virsta nuodais

(14)

Medikai rekomenduoja valgant maistą laikytis tam tikrų taisyklių, o vienas iš svarbių patarimų - prieš vartojimą kai kuriems patiekalams reikia leisti šiek tiek atvėsti.

Daugelis žmonių įpratę manyti, kad karštas maistas yra sveikesnis, tačiau gydytojai įspėja: pernelyg aukšta kai kurių patiekalų temperatūra gali pakenkti organizmui.

Reguliarus per karšto maisto vartojimas išprovokuoja gleivinės mikro nudegimus, kurie laikui bėgant kaupiasi ir gali sukelti rimtas ligas. Ypač atsargūs turėtų būti tie, kurie dažnai valgo keliaudami ir nekreipia dėmesio į maisto temperatūrą.
Du populiarūs maisto produktai, kurių nereikėtų valgyti per karštų, yra šie
bulvių košė

Šį garnyrą mėgsta daugelis, tačiau jo temperatūra neturėtų viršyti 60 laipsnių. Karštose bulvėse yra krakmolo junginių, kurie aukštoje temperatūroje dirgina stemplės ir skrandžio gleivinę. Jei reguliariai valgysite per karštą bulvių košę, tai gali sukelti lėtinį uždegimą ir padidinti vėžio riziką. Gydytojai pataria prieš pradedant valgyti palaukti 5-10 minučių.

Sriubos ir sultiniai

Karštos sriubos yra sotūs ir sveiki patiekalai, ypač šaltuoju metų laiku. Tačiau jei juos vartosite iš karto po virimo, kai temperatūra viršija 70 laipsnių, galite nudeginti gleivinę. 

Tai ypač pavojinga žmonėms, turintiems padidėjusį virškinamojo trakto jautrumą arba sergantiems lėtinėmis virškinamojo trakto ligomis. Kad išvengtumėte neigiamų pasekmių, sriubai reikėtų leisti atvėsti iki komfortiškos temperatūros, o tada pereiti prie valgymo.

Šaltinis: tsn.ua

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.