Baltymai - tai makroelementas, kurio organizmui reikia raumenų masei auginti, kovai su infekcijomis, hormonų gamybai ir daugeliui kitų svarbių procesų.
Health.com duomenimis, baltymų kiekis vaisiuose retai viršija 1 % jų bendro svorio, tačiau kai kuriuose vaisiuose baltymų yra daugiau nei kituose. Pvz:
Avokadas
Tai vienas iš daugiausiai baltymų turinčių vaisių. Avokade taip pat gausu skaidulų, vitamino E, vitamino C, magnio ir folio rūgšties, todėl jis yra universalus maistingas maisto produktas.
Pasiflorų vaisiai
Puikus antioksidantų, įskaitant vitaminą C, karotinoidus ir polifenolinius junginius, šaltinis, kuris gali būti naudingas bendrai sveikatai, nes apsaugo nuo ląstelių pažeidimų ir mažina uždegimą.
Be to, 100 g šviežių pasiflorų porcijoje yra 2,2 g baltymų.
Abrikosai
Gausu antioksidantų, vitaminų ir mineralų. Ypač juose gausu beta karotino - karotenoidinio pigmento, pasižyminčio stipriomis ląstelių apsauginėmis savybėmis.
Tyrimai rodo, kad didelis karotinoidų kiekis kraujyje gali padėti sumažinti daugelio ligų, įskaitant krūties vėžį, riziką.
Be to, viename puodelyje abrikosų yra 2,31 g baltymų.
Granatai
Granatų sėklose, arba grūduose, yra stebėtinai daug baltymų: 2,9 gramo puodelyje.
Be baltymų, granatų grūduose itin gausu skaidulų, kurios svarbios virškinimo ir širdies sveikatai, taip pat antioksidacinių ir priešuždegiminių junginių, tokių kaip antocianinai ir organinės rūgštys.
Tyrimai rodo, kad granatų grūdų ir granatų sulčių vartojimas gali būti naudingas keliems sveikatos aspektams, pavyzdžiui, gerina pažinimo funkcijas, mažina širdies ligų rizikos veiksnius ir padeda atsigauti po fizinio krūvio.
Kiviai
Turtingi daugybe vitaminų ir mineralų, įskaitant folio rūgštį ir vitaminus C, E ir K.
Juose taip pat yra daugiau baltymų nei daugelyje kitų vaisių. Be to, kiviai yra geras skaidulinių medžiagų šaltinis ir gali būti naudingas užkandis žmonėms, kenčiantiems nuo vidurių užkietėjimo, nes įrodyta, kad jie veiksmingai minkština išmatas ir palaiko reguliarų tuštinimąsi.
Rašyti komentarą