Kaip abrikosai veikia kraujospūdį: mokslininkai padarė netikėtą išvadą

Šis populiarus vaisius gali apsaugoti jus nuo širdies ir kraujagyslių ligų.

Abrikosai yra įvairių formų - nuo prinokusių vaisių iki džiovintų gabalėlių - ir yra visiškai natūralus maisto šaltinis, galintis apsaugoti jus nuo širdies ir kraujagyslių ligų ir aukšto kraujospūdžio. Apie tai rašo "Health Digest".

Leidinyje pažymima, kad viename šviežiame abrikose yra 16,8 kalorijos, 4,55 miligramo kalcio ir nemažai vitamino C bei kitų maistinių medžiagų.

"Iš tikrųjų abrikosų maistinės savybės tokios įvairios, kad jie dažnai vadinami supermaistu.

Dvi abrikosuose esančios maistinės medžiagos, kurios yra ypač svarbios, jei norite sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje ir valdyti hipertenziją, yra skaidulos ir kalis.

Kiekviename abrikoso vaisiuje yra 0,7 gramo skaidulinių medžiagų ir 90,6 miligramo kalio, todėl šis vaisius turi didelę maistinę vertę", - teigiama medžiagoje.

Autoriai pabrėžia, kad skaidulinės medžiagos tapo pagrindine širdžiai sveikos mitybos sudedamąja dalimi.

Ypač tirpioji ląsteliena, kuri sudaro apie pusę abrikosuose esančios ląstelienos, gali išvalyti žarnyno sistemą.

Kai skaidulų gabalėliai prisitvirtina prie cholesterolio dalelių, skaidulos perkelia cholesterolį per organizmą ir iš organizmo. Ir nereikia valgyti daug tirpių skaidulų, kad cholesterolio kiekis pasikeistų.

"Kalis padeda palaikyti maksimalų nervų ir raumenų sistemų funkcionavimą....

Kadangi kalis padeda efektyviau šalinti natrį iš organizmo, jis gali turėti įtakos aukštam kraujospūdžiui.

Taigi, kadangi abrikosuose gausu kalio, jie gali apsaugoti jus nuo būsimų širdies ligų", - rašoma leidinio išvadose.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder