Kaip atsikratyti pagirių - trys maisto produktai, kurie jums padės

(5)

Mokslininkai paaiškino, kaip geriausiai atgauti sąmonę rytą po alkoholio vartojimo.

Bafalo universiteto Niujorke mokslininkai nustatė, kad išgėrus alkoholinių gėrimų dėl padidėjusio cukraus kiekio kraujyje žmonėms padidėja alkio hormonai.

Štai kodėl atsibudę po pagirių norime greitai suvalgyti nesveiko maisto - riebaus, saldaus ar sūraus.  

Apie tai rašo Yahoo news.

Tyrime taip pat pažymima, kad, priešingai populiariam įsitikinimui, riebaus maisto valgymas esant pagirioms nepagerina žmogaus būklės.

Ką valgyti ir gerti, kad atsikratytumėte pagirių

Pirmiausia pasirūpinkite vandens balanso atkūrimu

Pagrindinė pagirių priežastis yra etanolio - toksiškos cheminės medžiagos, kuri veikia kaip diuretikas, poveikis, todėl organizmas gali dehidratuoti. Pirmiausia reikėtų pradėti nuo vandens, todėl atsibudę išgerkite didelę stiklinę.

Pusryčiuose taip pat turėtų būti tokių maisto produktų kaip jogurtas, kuriame yra apie 85 % vandens.

Mažai riebalų turinčiuose jogurtuose taip pat yra elektrolito kalio, kuris padeda atkurti normalų skysčių kiekį organizme.

Jogurtą papildykite vaisiais, pavyzdžiui, griežinėliais pjaustytais melionais ir braškėmis, o norėdami gauti papildomos kalio dozės, įdėkite griežinėliais pjaustytą bananą.

Po rehidratacijos galvos skausmas ir pykinimas turėtų atslūgti, tačiau greičiausiai jausitės apsnūdę.

Taip yra todėl, kad alkoholis padidina streso hormono epinefrino, arba adrenalino, kiekį organizme, o tai savo ruožtu lemia prastą miego kokybę.

Tuomet galite griebtis keptuvės, nes pavargę dažnai trokštame kaloringo maisto.

Tačiau tradiciniame keptame maiste yra daug sočiųjų riebalų, kurie lėtina virškinimą, taip pat paprastųjų angliavandenių, kurie neigiamai veikia cukraus kiekį kraujyje, todėl esate dar labiau vangūs.

Yra vienas maisto produktas, kurį reikėtų įtraukti į savo racioną po pagirių - kiaušiniai.

Juose yra amino rūgšties, vadinamos N-acetilcisteinu, kuri atlieka svarbų vaidmenį organizmo detoksikacijos procese.

Japonijos mokslininkai avokaduose taip pat rado junginių, kurie apsaugo nuo kepenų pažeidimų.

Taigi, paskrudinkite pilno grūdo duoną, sutrinkite pusę avokado, ant viršaus uždėkite kiaušinį ir būsite pakeliui į atsigavimą.

Alkoholis didina citokinų - baltymų, kurie palaiko sveiką imuninės sistemos veiklą, - gamybą organizme, tačiau jų perteklius gali sukelti destruktyvų uždegimą.

Tyrimais įrodyta, kad valgant daug omega-3 turtingą žuvį galima sumažinti šį uždegimą.

Be to, lašišoje, skumbrėje, silkėje ir sardinėse esantys baltymai ir sveikieji riebalai gali padėti sumažinti apetitą.

Išbandykite šį paprastą lašišos gaminimo būdą. Sumaišykite pusės citrinos sultis su žiupsneliu aitriosios paprikos miltelių, kmynų, kalendros ir paprikos.

Mišiniu ištepkite lašišos filė, suvyniokite ją į foliją ir 15 minučių kepkite 180C/160C orkaitėje.

Žuvį valgykite su špinatais arba lengvai virtais brokoliais ir pilno grūdo ryžiais, ir tai turėtų padėti atsikratyti pagirių.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder