Jei ketinate paragauti deserto, geriausias pasirinkimas - ledai. Taip teigiama dienraštyje „Daily Mail“ išspausdintame straipsnyje.
Mitybos specialistai teigia, kad ledai turi nuostabią naudą sveikatai, ypač palyginti su kitais maistingais saldumynais.
Pavyzdžiui, du trečdaliai puodelio pieniškų ledų yra geras kalcio šaltinis, dėl kurio stiprėja kaulai ir raumenys.
Kai kuriuose leduose vienoje porcijoje yra apie šešis gramus baltymų, o tai prilygsta šios medžiagos kiekiui, esančiam kiaušinyje.
„Baltymų ir saikingo kiekio riebalų derinys taip pat lėtina cukraus išsiskyrimą į kraują, todėl išvengiama gliukozės kiekio kraujyje šuolių, susijusių su diabetu.
Pavyzdžiui, tokiuose saldainiuose, kaip rūgštūs ledinukai, yra 0 g riebalų ir beveik nėra baltymų ar skaidulinių medžiagų.
Pasak mitybos specialistės Shelley Balls, ledai karaliauja prieš kitus mažiau maistingus desertus.
Jos teigimu, dviejuose trečdaliuose puodelio pieniškų ledų yra apie 12 proc. rekomenduojamo paros kalcio kiekio.
„Amerikoje kalcis paprastai yra maistinė medžiaga, kurios per mažai suvartojama, todėl puiki žinia, kad kai nusprendžiame pasimėgauti saldžiu skanėstu, jis taip pat gali būti naudingas“, - pažymėjo ekspertas.
Savo ruožtu Stephanie Van't Zelfden teigė, kad dėl saikingo riebalų ir baltymų kiekio derinio leduose jie yra geras pasirinkimas diabetikams.
„Riebalų ir baltymų derinys su cukrumi mažina cukraus kiekį kraujyje, priešingai nei desertai, kuriuose yra mažiau riebalų, pavyzdžiui, šerbetas“, - sakė mitybos specialistė.
Rašyti komentarą