Kaip pagerinti širdies sveikatą: kardiologas rekomendavo valgyti šį vaisių

Šių vaisių vartojimas užkandžiams taip pat gali padėti numesti svorio.

Reguliarus itin apdorotų maisto produktų, kuriuose yra daug cukraus, valgymas gali pakenkti jūsų širdžiai.

Nuolatinis tokio maisto valgymas yra susijęs su didesne širdies ir kraujagyslių ligų ir mirties nuo širdies ir kraujagyslių ligų rizika, todėl įprotis valgyti vaisius, kai norisi saldumynų, gali išgelbėti jūsų gyvybę, rašo Parade.

Kodėl svarbu reguliariai valgyti vaisius

Suaugusiesiems rekomenduojama per dieną suvalgyti nuo 1,5 iki 2,5 puodelio vaisių.

Gydytojas kardiologas Džoelis Kahnas teigia, kad kasdienis vaisių valgymas naudingas visam organizmui.

„Vaisiai yra skanūs ir yra susiję su daugeliu privalumų, pavyzdžiui, mažesne širdies ligų rizika, geresne smegenų veikla ir geresne lytine sveikata“, - atskleidė jis.

Tyrimai rodo, kad daugelis vaisių (įskaitant vynuoges, mėlynes, granatus, obuolius ir avokadus) saugo širdį, padeda išvengti širdies ir kraujagyslių ligų ir net padeda širdžiai atsigauti po operacijos.

Vaisiai padeda mažinti kraujospūdį, mažina oksidacinį stresą organizme ir didina „gerojo“ cholesterolio kiekį.

Kalbant apie smegenų sveikatą, tyrimai rodo, kad vyresnio amžiaus žmonių, kurie reguliariai valgo vaisius, pažinimo funkcijos yra geresnės. 

Taip yra todėl, kad vaisiuose esantys antioksidantai padeda padidinti kraujo tekėjimą į smegenis.

Geriausi vaisiai širdies sveikatai

Visi vaisiai naudingi širdies sveikatai, tačiau daktaras Kahnas teigė, kad yra keletas ypač naudingų vaisių.

„Braškės mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir širdies ligų riziką“, - sakė jis ir pridūrė, kad granatai yra dar vienas ypač naudingas širdžiai vaisius.

Tyrimai rodo, kad granatai turi ypač daug antioksidantų, o reguliariai vartojami padeda mažinti „blogojo“ cholesterolio kiekį.

Tuo tarpu Kahnas pridūrė, kad jis pats pirmenybę teikia obuoliams, nes juose gausu skaidulų, kurios naudingos žarnynui.

Tarp žarnyno sveikatos ir širdies sveikatos yra tiesioginis ryšys;

daug skaidulų turinti mityba siejama su mažesne širdies ir kraujagyslių ligų rizika.

„Obuoliuose gausu vitamino C, kuris labai svarbus širdies ir odos sveikatai“, - sakė ekspertas.

„Juose taip pat gausu kvercetino, kuris puikiai veikia arterijų ir imuninės sistemos sveikatą“, - pridūrė kardiologas.

Kahnas pataria suvalgyti obuolį prieš valgį, nes tada žmogus suvalgo mažiau „ir tai naudinga mitybai bei svorio kontrolei“.

Kitas kardiologas Chauncey Crandall pridūrė, kad, be obuolių, yra dar vienas vaisius, kurį jis labai mėgsta širdies sveikatai stiprinti: mangai.

„Mangai yra puikus magnio ir kalio šaltinis, kurie abu yra susiję su kraujospūdžio mažinimu“, - paaiškino jis.

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder